spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Calendarul privind organizarea și desfășurarea probelor de aptitudini, din cadrul admiterii în învățământul liceal de stat, pentru anul școlar 2024-2025

spot_img

În conformitate cu Ordinul de ministru, nr. 6.154/2023, prin care a fost aprobat Calendarul organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2024-2025, în perioada 16 – 17 mai 2024 elevii claselor a VIII-a, din sistemul de învățământ preuniversitar din județul Cluj, pot opta pentru înscrierea și susținerea probelor de aptitudini din cadrul examenului de admitere în liceele vocaționale, pentru profilul artistic, pedagogic, teologic, militar, sportiv și waldorf, cu specilizările aferente.

În toate unitățile de învățământ din județul Cluj, în perioada 4 martie – 17 mai 2024 s-au desfășurat ședințele și activitățile de îndrumare și consiliere a părinților și a elevilor claselor a VIII-a, pentru prezentarea calendarului și a metodologiei de admitere, precum și a specificului probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale, din județul Cluj.

Admiterea candidaților în liceele clujene cu specific vocațional este condiționată de susținerea probei de aptitudini, în profilul liceului, ținând cont de specializările unității de învățământ pentru care elevii pot să opteze.

În perioada 16 – 17 mai 2024 toți elevii claselor a VIII-a interesați să urmeze cursurile unui liceu vocațional, din județul Cluj, s-au putut înscrie direct la unitățile de învățământ liceal, în vederea programării pentru susținerea probelor de aptitudini, respectiv pentru echivalarea probelor de aptitudini, în perioada 21 – 24 mai 2024, conform prevederilor Anexei 3, la metodologia de admitere.

Probele de aptitudini organizate pentru admiterea în liceele vocaționale vor fi apreciate astfel:

  • Pentru profilurile artistic, sportiv, teologic și pentru specializarea filologie -liceul Waldorf- aprecierea probelor de aptitudini se face prin note.
  • Pentru profilul pedagogic, aprecierea probelor de aptitudini se face pe bază calificativelor admis/respins.

Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini va avea loc pe data de 27 mai 2024.

Toate informațiile și detaliile cu privire la specificul fiecărei probe în parte, din cadrul admiterii în liceele vocaționale din județul Cluj, precum și broșura de Admitere 2024, sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, link https://www.isjcj.ro/examene-nationale/admitere-in-licee/.                                                                       

                                                                                   COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ I.Ș.J. CLUJ

spot_img
spot_img
spot_img