spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cadastrări cu parfum de cianură!

Cadastrările efectuate în mai multe localități, precum și la Tureni de către societatea Total Business Land au fost considerate, de la bun început, un adevărat DEZASTRU, atât de către Primarul comunei – Daniela Elena Mănăilă, cât și de Prefectura Caraș Severin și alte entități implicate.

În 5 ianuarie 2024, Primăria Comunei Tureni remitea un comunicat de presă prin care condamna VEHEMENT situația generată de neprofesionalismul celor de la Total Business Land.

„𝐓𝐨𝐥𝐞𝐫𝐚𝐧ță 𝟎 𝐟𝐚ță 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫ă𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦â𝐧𝐭𝐮𝐢𝐚𝐥ă!

Stimați cetățeni ai comunei Tureni,

Înainte de sărbători am primit, din partea Total Business Land, un proces-verbal de recepție pentru „lucrările” de cadastrare/întabulare gratuită a terenurilor din comuna noastră.

După cum puteți vedea în imaginile atașate, PESTE marea majoritate din imobilele din comuna noastră au fost identificate GREȘIT de către operator. Astfel, PENTRU A DOUA OARĂ CONSECUTIV, firma plătită de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, și-a făcut treaba GREȘIT!

În calitate de reprezentant al comunității din Tureni, Micești, Comșești, Mărtinești și Ceanu Mic, nu putem tolera o astfel de atitudine, motiv pentru care NU VOM semna procesul verbal de recepție! De asemenea, am întreprins demersurile necesare pentru a contesta această lucrare! Nu vom accepta ca Total Business Land să mute comuna Tureni la București! Spunem asta deoarece, după cum puteți vedea în imagini, o mare majoritate din terenuri au fost cadastrate și întabulate pe București!

Foarte important de reținut: 𝐏𝐫𝐢𝐦ă𝐫𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐓𝐮𝐫𝐞𝐧𝐢 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥ă 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭! 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐀𝐍𝐂𝐏𝐈!

Facem apel, în mod FERM către autoritățile române să OPREASCĂ NAȚIONALIZAREA MASCATĂ A IMOBILELOR CETĂȚENILOR, realizată prin acest contract realizat IRESPONSABIL de Total Business Land! Dacă se va aproba această lucrare, o mare majoritate din terenuri vor fi trecute în proprietatea Statului Român! NU ESTE NORMAL, LEGAL ȘI CORECT!

Toate persoanele interesate sunt așteptate la Primăria Comunei Tureni pentru a verifica informațiile prezentate de noi. Le vom pune la dispoziție întreaga lucrare pentru edificare.

Biroul de presă Primăria Comunei Tureni”, era comunicatul remis.

Ei bine, de atunci și până situația nu doar că nu s-a remediat, dar a devenit ȘI MAI GRAVĂ.

INSOLVENȚA!

În urmă cu o săptămână a apărut informația potrivit căreia controversata societate comercială responsabilă de cadastrările dezastruoase de la Tureni, Total Business Land SRL, și-ar fi cerut insolvența.

Una dintre cele mai mari companii din Alba Iulia și-a cerut insolvența în instanță. Este vorba despre Total Business Land SRL (TBL), care are, în prezent, potrivit siteului propriu, peste 800 de angajați în toată țara. 

Secția a II-a a Tribunalului Alba a admis, în urmă cu câteva zile, cererea companiei și a numit un administrator special. Este vorba despre RTZ & Partners SPRL Filiala Alba.”, scrie alba24.ro

Solicitarea de intrare în insolvență a celor de la Total Business Land SRL pare minim cusută cu ață albă. Potrivit documentelor financiar-contabile descoperite de RefleqtMedia, cei de la TBL au înregistrat în 2023 o cifră de afaceri în valoare de 91.928.349 lei și un profit de 576.661 lei.

De asemenea, între 2018 și 2023, TBL a câștigat contracte cu diverse entități ale statului, în valoare totală de 24.173.487 de lei.

PARFUM DE CIANURĂ

Potrivit România Curată și Libertatea, cererea de insolvență depusă de patronatul societății Total Business Land SRL ar avea legătură cu procesul recent pierdut de Gabriel Resources – firma care voia să exploateze aur la Roșia Montană.

1. Solicitările de despăgubiri ale acționarilor Gabriel Resources

Procesele deschise de către acționarii unor companii împotriva directorilor respectivei companii, pentru că nu le-au apărat corect/competent/eficient interesele (management prost) sau, mai grav, că i-au indus în eroare nu sunt chiar rare. Iar domeniul proiectelor miniere oferă mai multe exemple de acest fel. Dacă mă caută avocații acționarilor lui Gabriel Resources, pot să le ofer multe detalii despre câte omisiuni și manipulări în legătură cu proiectul de la Roșia Montană s-au aflat în informările pe care le-au primit de la executivii companiei 😉 . Multe am apucat deja să le fac publice, nu sunt vreun secret.

2. Recuperarea datoriilor pe care Gabriel Resources le are către România, în condițiile în care TBL s-a dezvoltat cu împrumuturi de la compania canadiană

Iată ce putem găsi într-o notă informativă către acționarii lui Gabriel Resources, din vara anului trecut (captură de ecran, mai jos). Că în anul 2018 (anul în care activitatea TBL a explodat), Gabriel a împrumutat TBL cu suma de 900.000 de dolari. În martie 2023, datoria rămasă de achitat de TBL către Gabriel Resources era de jumătate de milion de dolari. Sumă pe care statul român ar putea să încerce să o recupereze direct de la TBL dacă Gabriel Resources nu are de unde plăti (așa cum a anunțat public) cele aproape 10 milioane de dolari datorate ca despăgubiri după litigiul pierdut la Washington. Intrând în insolvență, statutul român, va fi la coada celorlalți creditori ai TBL – de la angajați, firme furnizoare de bunuri și servicii, cel mai probabil, unele dintre ele făcând parte din același grup, cu aceeași asociați. Dacă mai rămâne ceva (aș paria că total improbabil), ar mai putea să-și recupereze și statul român ceva.”, scrie România Curată.

Deci … licitația făcută de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară privitor la lucrările de „întabulare gratuită” a terenurilor din Tureni n-a fost decât un măr otrăvit, servit de autoritățile centrale ale statului, prin care o societate comercială a reușit să facă lucrări DE MÂNTUIALĂ, să întabuleze terenuri pe poziții total eronate și… să scape bazma curată, fără frica de despăgubiri, solicitându-și insolvența.

Un fel de „prinde orbu, scoate-i ochiul” specific românesc!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img