spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

(C) Pentru turdeni: Centrul Regional de Îngrijiri Paliative „Sfinții Părinți, Ioachim și Ana”

Din perspectiva de subprefect, funcție pe care am ocupat-o, cu onoare și abnegație, vreme de 2 ani, am aflat foarte multe despre județul Cluj, precum și despre Turda.

Din statisticile pe care le-am consultat a reieșit o necesitate PREGNANTĂ de îngrijire, pe tot timpul zilei, a seniorilor, mai ales a celor cu o vârstă înaintată, cu diverse afecțiuni degenerative, care îi pun în situația de a fi dependenți de îngrijitori.

Astfel, pe listele de așteptare ale diverselor centre de îngrijire a persoanelor vârstnice sunt sute de turdeni care așteaptă un loc în aceste centre. Dar mai grav este faptul că, în cazul persoanelor cu demență sau cu Sindromul Alzheimer, aceștia sunt refuzați de centrele de îngrijire.

În acest caz, în calitate de Primar al Municipiului Turda, voi solicita fonduri guvernamentale și europene în vederea edificării, la Spitalul Municipal Turda, a unui Centru Regional de Îngrijiri Paliative. Astfel, părinții și bunicii noștri, care au cotizat o viață la sistemul de pensii, vor avea la dispoziție o facilitate unde să beneficieze de îngrijiri 24 din 24 de ore.

Desigur, această investiție va presupune o creștere a gradului de profesionalism și responsabilitate în rândul personalului medical și auxiliar, pentru a evita cazuri precum cele din anii anteriori, când asistente medicale angajate pe Pile, Cunoștințe și Relații, au administrat tratamente fatale sau au neglijat pacienții aflați în imposibilitate de deplasare!

Cu prețuire,

Răzvan Iulian CIORTEA,

PSD Turda

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img