fbpx
HomeDEZVĂLUIRIBogata PUTE! Nu simțiți, doamna primar?
spot_img
spot_img

Bogata PUTE! Nu simțiți, doamna primar?

- Publicitate -
spot_img

De mai multe zile, satul Bogata de lângă Turda este un adevărat focar de infecție din cauza unui fermier care-și îngrașă terenurile cu dejecții de la o fermă din zonă, fie de porci, fie de păsări.

Situația nu este doar din acest an, ci de vreo doi-trei și toată lumea trage semnale de alarmă, mai puțin primarul comunei, Mirela Vereș.

”De mai multe zile este un miros insuportabil în localitatea Bogata, com. Călărași jud. Cluj. Se aruncă dejecțiile de la ferma de porci din apropiere pe pământ ca îngrășământ probabil, dar aerul e insuportabil  și pe căldura asta e dezastru, se simte până la Turda, în Bogata stăm cu geamurile și ușile închise din această cauză, gunoiul de porc pute foarte tare. Probabil că spală gunoiul prin grajdurile unde sunt porcii și după încarcă în cisternă și le aruncă pe câmp, chiar acolo sunt câteva famili, am fost aseară prin zonă, nu am rezistat mult, după cele peste 30 grade de ieri, a bătut soarele peste acele dejecți animaliere, pute foarte, foarte tare, la noi până nu de mult aruncau doar noaptea, dar acum au tupeu și încep de dimineața  .Am auzit că a fost Garda de Mediu, dar nu cred că vor face ceva, problema asta e anuală în această perioadă a anului. S-a inițiat o Petiție în acest sens, da… o să vedem ce efect va avea. Altceva, ce am putea face?”, spune un blogger local.

Singura problemă este că rezolvarea acestei probleme din Bogata este în mâna primăriței, Mirela Vereș, care are pârghiile necesare în vederea sancționării contravenționale a fermierului care împrăștie dejecțiile.

În orice localitate normală ar trebui să funcționeze un regulament de bună gospodărire locală, doar la Călărași nu funcționează acest regulament. Am încercat, astfel, să-l căutăm pe site-ul comunei și … surpriză: nici site-ul nu funcționează.

 

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: