16 C
Turda
Saturday, August 13, 2022
spot_img
HomeȘtiri din LudușBoala oii nebune detectată la Luduș și Sovata - zootehnia României A...

Boala oii nebune detectată la Luduș și Sovata – zootehnia României A MURIT

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Pare un adevărat blestem pentru agricultură și zootehnie, însă nu este altceva decât rezultatul politicilor idioate de prevenție și limitare a pagubelor.

Vorbim, desigur, despre Pesta Porcina Africană – care a pus pe chituci producția de carne de porc a României și, mai nou, de scrapia la oi – Boala Oii Nebune – care va pune pe chituci și producția de carne de oaie a României.

„În plin dezastru provocat de pesta porcină africană, „scrapia” sau „boala oii nebune” face ravagii printre ovine! Până acum, au fost confirmate focare la o fermă din Sovata, unde au fost sacrificate aproximativ 2.000 de animale, si la doua ferme din Ludus. Peste 1.200 de ovine de la fermele din Luduş urmează să fie sacrificate, după ce s-a confirmat contaminarea cu scrapie la trei oi, a anunţat azi şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş”, scrie ArdealNews.ro

Această scrapie este o boală letală pentru oi – pentru care (DESIGUR) nu există tratament, nu se transmite la oi, dar va favoriza importurile de carne de oaie din țările „care trebuiesc” și transformarea României, în mod definitiv, într-un talcioc zootehnic.

Așa e lumea făcută – unii fac bani pe spatele proștilor, iar proștii trăiesc în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.

Scrapia este o boală neurodegenerativă naturală, transmisibilă și fatală a ovinelor și caprinelor, produsă de un agent transmisibil nonconvențional din grupul prionilor. Boala face parte din grupul encefalopatiilor spongiforme transmisibile, alături de encefalopatia spongiformă bovină (boala vacii nebune), boala Creutzfeldt-Jakob (la om) și altele.

Denumirea de scrapie provine din limba engleză, de la verbul to scrape (a hârșâi, a freca, a juli), scărpinatul prin frecare de pietre, garduri sau copaci și leziunile produse de acesta fiind una din manifestările caracteristice bolii.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: