spot_img

Bilanțul jandarmilor mureșeni, în 2019

Date:

Share post:

Miercuri, 08 ianuarie 2020, în prezența reprezentanților instituțiilor care ne coordonează activitatea și a reprezentanților instituțiilor care ne-au fost colaboratoare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș a prezentat activitatea unității în anul 2019.

Astfel, în 2019 structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureș au efectuat misiunile potrivit competenţelor legale, o pondere importantă având cele desfăşurate pentru asigurarea ordinii publice la manifestări cu un public numeros, la vizite oficiale, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, în acest sens efectivele inspectoratului gestionând desfăşurarea a 861 activități.

În perioada analizată au fost executate 4.405 misiuni de menţinere a ordinii publice, I.J.J. Mureş participând la efortul conjugat în sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș la menţinerea ordinii și siguranței publice în baza solicitărilor săptămânale, cu o medie zilnică de 47 jandarmi.

În anul 2019, la nivelul inspectoratului s-au organizat  şi desfăşurat un număr de 138  acţiuni preventive, cu precădere în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi cu ocazia manifestărilor şi jocurilor sportive, acestea vizând aspecte referitoare la violenţa în familie, violenţa juvenilă, prevenirea criminalităţii stradale, alte probleme de conduită civică.

Pe linia constatărilor de infracţiuni, în anul 2019 la nivelul unităţii noastre s-au înregistrat 133 infracţiuni, fiind identificați 138 de autori, dintre care 6 minori.

Pe timpul misiunilor desfăşurate în anul 2019 au fost aplicate un număr total de 845 sancțiuni contravenționale.

În anul 2019, unitatea noastră a participat direct pentru asigurarea protecției vieții și integrității corporale a persoanelor la 38 de cazuri de pătrundere a animalelor sălbatice în gospodării, cele mai frecvente cazuri fiind intervențiile pentru îndepărtarea urșilor.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Ziua Ursului, la Zoo Târgu Mureș

După tradiția populară în fiecare an, în ziua de...

Incendiu VIOLENT la Targu Mures – s-a emis Ro-Alert

*Târgu Mureș*: *incendiu* produs la *un ansamblu de hale...

REZULTATELE OBŢINUTE ÎN MINIVACANŢA PRILEJUITĂ DE SĂRBĂTORIREA ZILEI DE 24 IANUARIE

Pe perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Zilei de 24...
%d bloggers like this: