10.5 C
Turda
Sunday, September 18, 2022
spot_img
HomeBREAKING NEWSBătaie cu săbii și topoare la Reghin - Poliția stătea ca la...

Bătaie cu săbii și topoare la Reghin – Poliția stătea ca la film

Date:

spot_img
spot_img
spot_img

Un conflict generalizat, care se putea încheia tragic, s-a soldat cu internarea de urgență în spital a unuia dintre liderii clanurilor de cămătari din Reghin. În urmă cu doi ani, ieșea pe poarta IPJ Mureș cu calul!

- Advertisement -

Orașul Reghin și din județul Mureș stă pe un butoi cu pulbere, după ce două clanuri rivale de țigani cămătari s-au luat la „omor”, lovindu-se reciproc cu macete, topoare, bâte și scaune.

Cel mai grav rănit a fost Barcsa Anton, zis „Gone” – care este internat la UPU Mureș, după ce a suferit mai multe răni de topor și sabie.

Acesta a devenit cunoscut, la nivel național, în urmă cu aproximativ 2 ani, când a sfidat autoritățile, ieșind din arestul IPJ Mureș călare pe cal și proclamându-se șeful cămătarilor din Reghin.

În vara anului 2016, procurorii DIICOT din Târgu Mureș i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Barcsa Anton zis “Bănel”, Barcsa Anton, zis “Gone”, Barcsa Rudi, zis “Gumi”, Frigur Rudi zis “Beke” şi Frigur Rudolf, zis “Rudi Bătrânu”, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, loviri sau alte violenţe.

DIICOT spunea atunci că, în perioada 2012-2016, inculpaţii au constituit pe raza municipiului Reghin un grup infracţional organizat ce a acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii unor infracţiuni de cămătărie, prin acordarea unor împrumuturi băneşti cu dobândă. Ulterior acestor împrumuturi, prin ameninţări şi violenţe, personal sau prin alte persoane, suspecţii au solicitat sume cu mult mai mari decât cele acordate iniţial iar în cazul în care persoanele împrumutate se aflau în imposibilitate de a achita sumele impuse suspecţii solicitau instituirea unor garanţii mobiliare sau imobiliare”, relatează jurnalista, Raluca Creț.
 
Ei bine, în seara de 11 august, pe terasa restaurantului Casablanca din Reghin, Anton Barcsa a fost la un pas de a fi linșat de un clan rival, după cum vedeți în fotografia de mai jos.
 
Tentativa de omor la restaurantul Casablanca din Reghin ?
Reglări de conturi între cămătarii din Reghin, s-au bătut cu săbii, iar unul este internat în stare gravă la spital.
E incredibil ce se întâmplă în Reghin, de parcă nimeni nu se poate atinge de ei ?”, relatează aceeași, Raluca Creț, pe rețelele de socializare.
 
Din filmările postate de aceasta se vede clar cum organele de ordine (Poliția) stăteau, efectiv, în fața localului, în timp ce cămătarii reghineni se loveau reciproc cu diverse obiecte contondente.
 
Video AICI
și AICI
 
Poziția IPJ Mureș a fost una cel puțin evazivă: „ La data de 11 august a.c., în cursul serii, polițiștii din Reghin au fost sesizați cu privire la faptul că, la un restaurant, din localitate, are loc un scandal între mai multe persoane.
 
La fața locului, s-au deplasat polițiști, jandarmi, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru aplanarea conflictului și restabilirea ordinii și liniștii publice.
Un bărbat a fost transportat la unitatea spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Cercetările sunt continuate sub urmărirea penală proprie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice”
 
 

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: