Bărbat mort în condiții suspecte, la Spitalul Municipal Turda – familia acuză medicii

spot_imgspot_img

În ultimele luni, Spitalul Municipal Turda a devenit ținta mai multor acuzații ale unor pacienți sau aparținători care se declară nemulțumiți de activitatea medicilor și a personalului auxiliar.

De asemenea, aceași unitate sanitară a fost protagonista unor episoade nedemne pentru un spital:

  • pacientă infectată intraspitalicesc cu SARS-CoV-2 și ulterior, decedată;
  • pacient de câteva săptămâni căruia i-a fost injectat un medicament GREȘIT, copilul fiind la un pas de moarte;
  • probleme cu modalitatea în care se desfășoară activitatea la Laboratorul spitalului – scoase în evidență de ITM

Ei bine, ultima situație de la instituția condusă de urologul, Ovidiu Stănilă, poate avea consecințe penale, dacă se va dovedi că acuzațiile lansate de aparținătorii unui bărbat decedat se adeveresc.

”Aș dori să reclam condițiile de la Spitalul din Turda, unde se omoară oamenii de vârstă a 3-a cu zilele.

Tatăl meu a fost internat acum 4 săptămâni la interne și avea probleme de inimă și cu ficatul, i-au dat drumul acasă vinerea trecută, cu febră și dureri de gât și noaptea a picat jos a doua oară.

L-au dus din nou la interne și sâmbătă era tare umflat la față, am zis să mă lase să-l duc la Cluj dacă nu sunt în stare să îl vindece, dar au zic că cu o embolie pulmonară nu este grav să îl trimită la Cluj.

Joi 26 .01.2023 a decedat din viață, în urma autopsiei rezultând că plămânii erau inundați în apă și sânge.

Pur și simplu nu i-au interesat de loc de sănătatea lui tata, au zis că probabil are o alergie. Aș fi tare recunoscător dacă ați publica acest eveniment care se tot repetă la spitalul din Turda.” a transmis aparținătorii bărbatului decedat, citați de TurdaNews.

Aceștia au atașat atât ieșirea din spital, cât și raportul constatator al decesului, însă nu a și raportul necropsiei.

De asemenea, potrivit literaturii de specialitate, în lipsa tratamentului cu diuretice, Embolia Pulmonară este o complicație a afecțiunilor de inimă de care suferea bărbatul.

Conducerea Spitalului Municipal Turda nu a putut fi contactată pentru a comenta situația. De asemenea, nu se știe dacă aparținătorul acuzator a formulat plângeri la Colegiul Medicilor și/sau Poliția Municipiului Turda.

spot_img
%d bloggers like this: