Bacteriile de lepră ar putea contribui la regenerarea ficatului

spot_imgspot_img

Oamenii de știință au făcut o descoperire uluitoare, o boală antică are potențialul de a ajuta la dezvoltarea intervențiilor pentru ficatul îmbătrânit sau afectat la om. Bolile de ficat duc în prezent la două milioane de decese pe an în întreaga lume.

Este vorba despre Lepră, una dintre cele mai vechi și mai persistente boli din lume, dar bacteriile care o cauzează pot avea capacități surprinzătoare în creșterea și regenerarea ficatului.

Oamenii de știință au descoperit că paraziții asociați cu lepra pot reprograma celulele pentru a crește dimensiunea ficatului la animalele adulte, fără a provoca leziuni, cicatrice sau tumori.

Descoperirile sugerează posibilitatea de a adapta acest proces natural pentru regenerarea ficatului îmbătrânit și pentru a crește durata de sănătate (durata de viață fără boli) la oameni.

Oamenii de știință spun că ar putea ajuta, de asemenea, la refacerea ficatului afectat, reducând astfel nevoia de transplant, care este în prezent singura opțiune curativă pentru persoanele cu cicatrice în stadiu terminal.

Citește continuarea aici

spot_img
%d