spot_img

Avram Gal, Vicepreședinte ALDE, intervine în scandalul vaccinurilor

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Avram Gal, Vicepreședinte ALDE, intervine în scandalul vaccinurilor: “În vreme ce românilor li se recomandă să închidă calorifere și să stingă liminile, sute de milioane de euro sunt efectiv aruncați pe fereastră, pentru că au comandat vaccinuri cât pentru 7 Românii”

 

Pentru mulți români, bag de seamă că Săptămâna Patimilor a devenit totodată Săptămâna Patimilor Financiare. Această ironie amară o aud de la tot mai mulți români cu care stau de vorbă, și care anul acesta se declară depășiți de avalanșa creșterii prețurilor. Produsele tradiționale pentru masa de Paște se procură mai nou la “suta de grame” și nu în kilograme. Sunt realități pe care le întâlnim la tot pasul, iar fără o reacție puternică din partea statului situația va deveni critică. 

 

În această perioadă în care oamenilor li se cere să strângă cureaua apare știrea conform căreia România trebuie să plătească aproape 1 miliard de euro pe vaccinuri care de principiu vor fi aruncate. Este noaptea minții. 

Puși in fața acestei afaceri odioase care sărăcește bugetul de stat într-o perioadă în care abia facem față crizei, responsabilii aruncă vina unii pe alții. Miniștrii sănătății USR de la vremea respectivă spun că ex-premierul Florin Cîțu le-a ordonat să semneze, cu mențiunea: “It’s on me!”. Cu alte cuvinte, au comandat vaccinuri de 7 ori populația totală a României, iar nimeni nu a sesizat aberația. Tras la răspundere, actualul număr 2 în statul român, Florin Cîțu, ne trimite la Bruxelles să o cercetăm penal pe șefa Comisiei Europene.

 

Nu există absolut nicio justificare pentru cele întâmplate. Dacă în prima fază a pandemiei lucrurile erau confuze, și pot fi găsite scuze, începand cu 2022 lucrile sunt clare. La nivel oficial este atestat faptul ca vaccinul are eficiență sub 30% la actualele tulpini. Prin urmare, este ilegal să fie achiziționat vaccinul pentru că în contractul invocat se consemna o eficiență a serului de peste 90%. Cum vor justifica o cheltuială de 1 miliard de euro pentru un medicament ineficient?

Ale cui interese le reprezintă acești oameni? Cui a dorit să plătească taxă de protecție Florin Cîțu încât a forțat achiziția unui număr de vaccinuri cât pentru 7 Românii?

 

Îmi pare rău că în Săptămâna Luminată sunt nevoit să abordez astfel de subiecte, însă nu pot sub nici o formă să ignor faptul că în vreme ce românilor li se recomandă să închidă calorifere și să stingă luminile, sute de milioane de euro sunt efectiv aruncați pe fereastră. Este strigator la cer!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Si beat, si fara permis, la volan prin Campia Turzii

La data de 22 mai a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii de ordine și siguranță publică din cadrul...

Captură-RECORD la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri” din Câmpia Turzii

Seara trecută a fost una cu adevărat norocoasă pentru doi pescari, care au venit la Complexul de Agrement...

Câmpia Turzii a mai pierdut un erou

În acest week-end, locotenent colonelul, Marius Crișan, originar din Câmpia Turzii, a părăsit lumea fizică, după o lungă...

Progresul Boian a stat, iar UST și Viitorul au profitat!

Etapa a 18-a din Liga a 5-a, zona Câmpia Turzii, la fotbal. Liderul, Progresul Boian, a fost programat...
spot_img

Raed Arafat ÎNDRUGĂ PROSTII și contribuie la decredibilizarea sistemului!

De câteva zile încoace, șeful DSU, Raed Arafat, un urgentist care s-a cocoțat în fruntea epidemiologilor, urlă din toți bojocii că „SECȚIILE ATI SUNT...
%d bloggers like this: