fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiAvram Gal: „Oare cât de bine este conștientizată în județul Cluj problema...
spot_img
spot_img

Avram Gal: „Oare cât de bine este conștientizată în județul Cluj problema colectării selective a deșeurilor?”

- Publicitate -
spot_img

De aproape două săptămâni, asistăm la o exacerbare a interesului administrațiilor publice locale cu privire la colectarea selectivă, care a devenit un fapt obligatoriu de la 1 iulie a.c..

Vedem cum comunitățile locale își schimbă pubelele, lansează campanii, introduc regulamente de salubritate și cum, pe de altă parte, la Consiliul Județean Cluj și ADI Eco Metropolitan Cluj, lucrurile continuă să stagneze sau să se miște în ritm de melc.

Adevărul pe care nu-l spune nimeni este că atât ADI Eco Metropolitan Cluj, cât și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor sunt două concepte stângace, depășite și rudimentare, incapabile să gestioneze activitatea de colectare selectivă a deșeurilor din județul Cluj.

Pe de altă parte, ceea ce nu se vorbește este faptul că legislația în domeniul mediului și a reciclării deșeurilor este în schimbare, dar cu toate acestea, administrațiile locale dau înainte cu colectarea selectivă, pe modelul „hei-rup”.

În aceste condiții, lansez o întrebare către președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe: „Domnule președinte, de ce nu ieșiți public, în special acum când lucrurile sunt așa cum sunt, iar presiunea asupra operatorilor de salubritate a crescut considerabil, să ne spuneți CÂND VA FI GATA CMID?”.

În altă ordine de idei, apreciez activitatea Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii și a Poliției Locale, care informează populația cu privire la colectarea selectivă, însă … ceea ce omul de rând nu știe … este că la Câmpia Turzii nu există un regulament de salubritate nou, în concordanță cu ultimele prevederi legale.

Practic, deși se vorbește despre amenzi considerabile, despre obligativități, consilierilor locali nu li s-a supus spre aprobare acel regulament, iar lucrurile se desfășoară pe vechiul regulament, care este depășit.

Rezultă întrebarea clară: „Oare cât de bine este conștientizată în județul Cluj problema colectării selective a deșeurilor?”. S-au schimbat pubelele, dar Compania de Salubritate din Câmpia Turzii NU ARE UNDE SĂ DEPOZITEZE DEȘEURILE COLECTATE DIN ORAȘ!

Știați, dragi cetățeni, că firma Consiliului Local Câmpia Turzii nu deține, astăzi 02.07.2019, un contract de depozitare a deșeurilor menajere și nemenajere?

Ca atare, în calitate de președinte ALDE și fost viceprimar al Câmpiei Turzii, trag un semnal de alarmă clar: domnilor, începeți și munciți, implicați-vă mai mult, pentru că altminteri lucrurile vă vor depăși într-o manieră în care nici nu vă imaginați. Să nu ajungă Câmpia Turzii noul Florești!

 

Avram Marius Gal,

președinte ALDE Câmpia Turzii

Consilier Ministerul Apărării Naționale

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: