spot_img
spot_img

Avram Gal, la discuții cu generalul Mark A. Milley, liderul militarilor americani

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În cadrul vizitei sale pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, omul de afaceri, Avram Gal, a avut o întrevedere cu generalul Mark A. Milley, omul cu cea mai înaltă funcție în Armata Statelor Unite ale Americii, cea de președinte al șefilor de stat major ai Armatei.

Discuția a atins teme de context de maximă importanță pentru România, precum situația geopolitică din estul Europei.

„În cadrul vizitei în Statele Unite am participat la reuniunea anuală a TAPS (Tragedy Assistance Program for Survivors), organizată de dna Bonnie Carrol, ca parte a efortului domniei sale de a crește conștientizarea publică, dar și sprijinul direct pentru familiile afectate de pierderea unui membru pe câmpul de luptă.

În acest context, am avut oportunitatea să îl întâlnesc pe generalul Mark Milley, Șeful Statului Major interarme, practic liderul militar al Armatei SUA. Am reiterat faptul că relația România – Statele Unite pe dimensiunea apărării și securității este la un nivel fără precedent. Țara noastră se bucură de un prestigiu enorm in fața liderilor militari americani. Nu va fi niciodată uitat sacrificiul de sânge pe care militarii noștri l-au facut alături de trupele Statelor Unite in diferitele teatre de operații unde am luptat umăr la umăr.

Este limpede pentru toată lumea că România se află într-o regiune geopolitică turbulentă, iar scenariile conflictului aprins în zona Marii Negre ne determină să amplificăm eforturile de consolidare a securității.
Sperăm la ce este mai bine, dar ne pregatim pentru ce este mai rău. Iar cheia punerii la adăpost a României ține de soliditatea relației cu cel mai puternic actor militar al planetei: Statele Unite. Dincolo de eforturile în cadru european și euroatlantic, parteneriatul strategic cu Statele Unite rămâne cheia de boltă a arhitecturii de securitate a României.”, a declarat Avram Marius Gal.

Generalul Mark A. Milley este cel de-al 20-lea președinte al șefilor de stat major, cel mai înalt ofițer militar al națiunii și principalul consilier militar al președintelui, secretarului apărării și al Consiliului de Securitate Națională.

Înainte de a deveni președinte la 1 octombrie 2019, generalul Milley a fost cel de-al 39-lea șef de stat major al armatei SUA.

Generalul Milley a avut mai multe poziții de comandă și personal în opt divizii și forțe speciale în ultimii 42 de ani, inclusiv comanda Batalionului 1, 506 Infanterie, Divizia 2 Infanterie; Brigada 2, Divizia 10 Munte; General comandant adjunct, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt aerian); General comandant, Divizia 10 Munte; general comandant, Corpul III; și general comandant, Comandamentul Forțelor Armatei SUA.

În timp ce a servit ca general comandant al Corpului III, generalul Milley a fost dislocat ca general comandant în Comandamentul comun al Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate și general adjunct comandant, Forțele SUA Afganistan. Misiunile comune ale generalului Milley includ, de asemenea, direcția de operațiuni ale Statului Major Comun și ca asistent militar al Secretarului Apărării.

Desfășurările operaționale ale generalului Milley includ Forța de Observare Multinațională din Sinai, Egipt; Operațiunea Just Cause, Panama; Operațiunea Susținerea Democrației, Haiti; Operațiunea Joint Endeavour, Bosnia-Herțegovina; Operațiunea Iraqi Freedom, Irak; și trei turnee în timpul Operațiunii Enduring Freedom, Afganistan. El a fost dislocat și în Somalia și Columbia.

Generalul Milley și soția sa, Hollyanne, sunt căsătoriți de mai bine de 36 de ani și au doi copii.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Val de reacții emoționante – oamenii-l regretă pe Leluț Vasilescu

Vestea privind decesul bateristului trupei Compact, Leluț Vasilescu a generat multe reacții emoționante, venit din toată lumea artistică. Adrian...

La volan prin cartierul Lut sub efectul a 4 droguri

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Câmpia Turzii au...

Medicul, Tiberiu Vedean, este NEVINOVAT!

In cursul zilei de ieri, o persoana a adus alegatii foarte grave medicului, Tiberiu Vedean. Initial, RefleqtMedia a publicat stirea care...

Doamnele de la Baza 71 Aeriana s-au imbracat in IE

IA românească, un mijloc de promovare a identităţii românilor Astăzi sărbătorim naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele. Tot astăzi,...
spot_img

Că tot vorbeau „piticii” liberali din Turda despre „biass”… Consilierul, Ciprian Rigman promovează o postare trunchiată

În această dimineață, un purtător de colanți de la PNL Turda a adăugat un comentariu la acest articol în care ne acuza că „facem...
%d bloggers like this: