26 C
Turda
Thursday, August 11, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIAvram Gal – executat politic într-un dosar cu multe lacune (citește detalii...

Avram Gal – executat politic într-un dosar cu multe lacune (citește detalii EXCLUSIVE despre dosar)

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Știrea zilei de ieri a fost punerea sub control judiciar a președintelui ALDE Câmpia Turzii, Avram Gal, într-un dosar în care este acuzat că ar fi luat mită suma de 400.000 de lei pentru a facilita tranzacționarea de măști de protecție către UNIFARM, în perioada stării de urgență.

La aproape 24 de ore de la răsărirea informației de mai sus, RefleqtMedia are TOATE detaliile dosarului care arată ca o execuție politică, având însă și multe lacune, pe care le vom prezenta mai jos:

  1. Denunțătorul lui Avram Gal – un om de afaceri ploieștean, cu MULȚI SCHELEȚI ÎN DULAP.

Daniel Bogdan Crăciunoiu este numele celui care l-a vândut pe Avram Gal procurorilor DNA. Crăciunoiu este un personaj soios, cu probleme de natură penală, care s-a specializat în atitudinea de „sifon”. Astfel, în anul 2014, acest Crăciunoiu l-a turnat la DNA pe Alexandru Băloi, fostul manager al Spitalului Județean Ploiești, căruia îi dăduse mită pentru a facilita plata unor facturi restante pe care spitalul le avea către firma lui Crăciunoiu.

”Recunosc faptul că în perioada 2014 – 2015, am primit mai multe sume de bani de la domnul Bogdan Crăciunoiu pentru a-i înlesni plata unor facturi restante pentru firma S.C.  (…) În data de 24 august 2015 şi-a anunţat vizita la mine la birou domnul Bogdan Crăciunoiu fără a-mi comunica la telefon motivul vizitei.(…) Ne-am întâlnit în zona sensului giratoriu din Piaţa Romană, s-a urcat la mine în maşină, am avut discuţii aşa cum au fost relatate în documentele din dosar şi a lăsat în torpedoul maşinii suma de bani care a fost identificată de organele de cercetare. Suma de bani identificată de organele de cercetare a fost în cuantum de 3.000 lei. Această sumă reprezenta o plată pentru mine în vederea ajutorului pe care aş fi putut să i-l ofer în privinţa plăţilor facturilor restante către firma S.C. … SRL”, a declarat anchetatorilor Alexandru Băloi.

Acesta a recunoscut și faptul că nu era pentru prma dată când primea bani de la omul de afaceri. S-a mai întâmplat acest lucru și anul trecut în luna decembrie, atunci când Crăciunoiu a venit în biroul lui Alexandru Băloi.

„La sfârşitul anului 2014, în luna decembrie, domnul Bogdan Crăciunoiu a fost în vizită la mine la birou spunându-mi că firma S.C…. SRL are contract cu spitalul de mai mulţi ani, cu obiect de activitate service aparatură de radiodiagnostic, efectuarea măsurătorilor de dozimetrie, verificare echipamente de radioprotecţie şi că există o serie de facturi restante peste termenul de plată de 60 zile, rugându-mă să-l ajut dacă este posibil să-i facilitez plata câtorva din facturile restante. I-am promis că mă voi interesa de situaţia facturilor şi discutând cu directorul financiar contabil voi vedea dacă am posibilitatea să-l ajut. Am încheiat discuţia, mi-a mulţumit, iar înainte de a pleca a lăsat pe birou un plic în care ulterior am observat că erau 1.500 lei, sumă pe care mi-am însuşit-o,” a mai declarat Băloi.

Fostul manager al Spitalului Județean Ploiești a precizat însă că nu el a fost cel care a pretins banii, ci Crăciunoiu i-a oferit. – scrie observatorph.ro

Același Crăciunoiu are o condamnare penală, de 2 ani și 2 luni, cu suspendare și 3 ani de încercare, pentru FALS ÎN ÎNSCRISURI.

„Conform documentelor facute publice de DNA, în cursul lunii octombrie 2014, cu ocazia organizarii targului Indagra din Bucuresti, Virgil Gaman si Nagy Peter Tamas, în exercitarea atributiilor de serviciu, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.

Aceasta suma era “para?ndarat” din suma de 414.000 euro pe care o platea Ministerul Agriculturii firmei organizatoare.

Reprezentantii firmei organizatoare a Indagra nu aveau competenta sa plateasca mai mult de 15.000 euro. Cei doi demnitari de la Ministerului Agriculturii i-au determinat pe administratorii unor firme sa întocmeasca, în fals, mai multe contracte cu firma organizatoare. Acestia au fost Zoltan Jozsef Haller, Claudiu Vasilescu si Daniel Craciunoiu. Aritmetica mitei era urmatoarea: 64.480 lei i-au revenit lui Nagy Peter Tamas, iar restul lui Virgil Gaman. In aceeasi perioada si în acelasi context, Nagy Peter Tamas a pretins de la organizatorii Indagra suma de 45.880 lei, în numele ANARZ.”
Scrie agrinet.ro

Același om – altă faptă. Daniel Bogdan Crăciunoiu, denunțătorul lui Avram Gal, a fost destituit din funcția de conducere pe care o ocupa în cadrul CNCAN, pentru INCOMPATIBILITATE ȘI CONFLICT DE INTERESE.

„Potrivit ANI, fostul secretar general al CNCAN București s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 iulie 2012 – 30 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția publică de execuție de consilier în cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, cât și funcția publică de Secretar General al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, încălcând, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică; funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

De asemenea, Bogdan Daniel Crăciunoiu a încălcat și regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării funcției de Secretar General al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, a avizat mai multe autorizații de desfășurare a activității în domeniul nuclear, autorizații care au fost eliberate societăților în cadrul cărora mama acestuia deține calitatea de asociat și funcția administrator, încălcând, astfel, dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”.”,  scrie România Liberă.

Revenind la prima faptă a lui Crăciunoiu, cea de dare de mită, observați afirmația făcută de Alex Băloi: „Nu i-am cerut, el mi-a oferit”.

A oferit mită pentru ca, mai apoi, să toarne la DNA – observați similitudinile cu cazul lui Avram Gal?

 

  1. Din „mita” oferită lui Avram Gal s-a înfruptat și statul român.

Probabil că mulți specialiști în materie juridică se întreabă de ce este Avram Gal cercetat pentru „trafic de influență” și nu pentru „luare de mită”. Răspunsul este simplu: mita pe care Crăciunoiu afirmă că i-a dat-o lui Avram Gal este una impozitată de statul român. Astfel, în acest an, firma lui Crăciunoiu și firma coordonată de Avram Gal, au încheiat un contract de publicitate, în valoare de 20.000 de euro.

Acei bani – 20.000 de euro – au fost declarați și impozitați din punct de vedere fiscal, rezultând un impozit de 3200 de euro către statul român.

Desigur, firma lui Crăciunoiu și-a dedus din venituri alte 80.000 de euro, pe care i-a oferit ca sponsorizare fundației New Life Evanghelical, coordonată de același Avram Gal.

Cu alte cuvinte, „mita” l-a ajutat pe Crăciunoiu să reducă suma impozabilă către stat, iar statul român a încasat impozit din banii încasați de Avram Gal.

  1. Dosar 100% POLITIC!

În această dimineață, Avram Gal a remis următorul comunicat: „Datele CSM arată că, de mai bine de cinci ani, românii se judecă tot mai mult. Unul din patru români este suspect sau martor într-un caz investigat de procurori.

Ultimele sondaje i-au pus pe jar pe PNL-iști, deoarece acestea indică faptul că vor pierde Primăria Câmpia Turzii, iar cum candidații  USR, PSD, PRO România, nu cotează în această ecuație, favoritul pentru câștigarea postului de primar este candidatul ALDE, Avram Gal. De aceea se încearcă prin orice mijloace scoaterea acestuia din cursa electorală.

Un lucru deosebit de suspect este faptul că imediat după depunerea candidaturii de către acesta și aflarea rezultatului sondajului care îl arată câștigător pe Avram Gal, a apărut un nou denunț și un alt dosar penal , în care nu contează rezultatul ci doar efectul politic și electoral.

Tot scenariul a fost pregatit de câteva săptămăni bune, prin acesta încercându-se scoaterea de pe scena politică locală a lui Avram Gal.

Pasul 1 a fost depunerea candidaturii.

Pasul 2, apare denunțul pe un subiect actual, legat de pandemie.

Pasul 3, articole în presa națională, preluate apoi de cea locală.

Pasul 4, postacii Facebook pregătiți din timp de PNL se apucă de distribuit și comentat speța.

Ceea ce nu s-a luat în calcul este faptul că cetățenii au început să înțeleagă că astfel de metode au un sigur scop: scoaterea din cursa electorală a candidatului problemă pentru PNL.”

4. Avram Gal – control judiciar pentru că nu a vrut să declare „în orb”

Ceea ce nu multă lume știe este că motivul pentru care Avram Gal este cercetat sub control judiciar, într-un dosar care are la bază o foaie scrisă de mână este unul pur-tehnic.

În 18 august, când a fost chemat la DNA, Avram Gal a refuzat să dea o declarație în fața procurorilor, până când nu va avea ocazia să studieze dosarul. Astfel, procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar (singura măsură preventivă care poate fi dispusă fără încuviințarea judecătorului) pentru a-l împiedica pe Gal să ia legătura cu denunțătorul său.

Din informațiile obținute de RefleqtMedia procurorii DNA nu au reușit să facă o conexiune între Avram Gal și reprezentanții UNIFARM.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: