fbpx
spot_img
spot_img

Avram Gal dă astăzi declarații în fața judecătorilor

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

După o perioadă de acalmie, omul de afaceri, Avram Gal, este chemat astăzi în fața judecătorilor de la Tribunalul Bucuresti pentru a da declarații în procesul în care este acuzat de trafic de influență.

- Advertisement -
- Advertisement -

Procesul, început în mai 2021, este la cel de-al 3-lea termen, primul în care inculpatul, Avram Marius Gal, va apărea în fața judecătorilor.

Omul de afaceri din Câmpia Turzii este acuzat că ar fi pretins peste 400.000 de lei de la un om de afaceri din Ploiești, dându-i acestuia de înțeles că ar avea influență pe lângă funcționarii din Unifarm.

Conform DNA, în perioada 16-23 martie 2020 Gal ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor unei companii naţionale (Unifarm-n.r.), iar în schimbul banilor ar putea să îi determine astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecţie împotriva COVID, de la firma respectivă.

 
Din banii ceruți, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obţină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecţie, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârşitul lunii mai 2020, Gal ar fi primit de la reprezentantul firmei suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate şi o fundaţie care îi aparţinea, dar şi în numerar) şi bunuri în valoare de 69.940 lei. Cea mai mare parte a banilor primiţi de el ar fi fost folosiţi exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziţionare autoturism de lux, spun procurorii.
 
Potrivit DNA, Gal s-ar fi folosit de relaţiile profesionale şi interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcţiile publice deţinute, pentru a crea impresia că poate influenţa decizii adoptate în anumite instituţii publice.
 
Totodată, el ar fi încercat să creeze o aparenţă de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate şi donaţie), cât şi a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).”, scrie HotNews.ro

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: