fbpx
spot_img
spot_img

Avram Gal aruncă bomba: Guvernul Câțu controlează prețul la energie!

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Prin intermediul unui comunicat de presă remis în acest week-end, vicepreședintele ALDE, Avram Gal, a lansat o ipoteză șocantă, în ceea ce privește piața la energie.

- Advertisement -
- Advertisement -

Conform ipotezei emise de politician, în ciuda liberalizării pieței de energie, tot Guvernul României ar fi responsabil pentru creșterile de tarife.

Da, statul român este cel care controlează 75% din piață, iar taxele și TVA-ul aferent acestor sume colosale ce vor trebui plătite de români vor merge în buzunarele sparte ale guvernului.

Ceea ce face cabinetul Cîțu nu este altceva decât o formă de taxare ascunsă, în vreme ce dumneavoastră vi se spune că sunteți victimele unui val de scumpiri global. Nimic mai fals. Dacă o sa vedeți harta prețului la energie în Europa veți constata că suntem pe podium, ceea ce este absurd pentru o țară cu rezerve proprii de gaze, cu hidrocentale și centrală nucleară.

Ceea ce nu vi spune este că celebra conectare a redevențelor pentru gaze la prețurile de la Viena, a determinat o creștere a veniturilor din redevențe cu 500%. Totodată,  această mișcare a determinat creșterea veniturilor din colectarea TVA cu 48%. Acum înțelegeți cine este adevăratul câștigător al scumpirilor din pix?

Cotațiile la gaz pe piața de profil sunt încă sub nivelul celor din 2019, însă prețul la consumatorul român a crescut cu 150%. Acestea sunt creșteri din pix ale unor guvernanți care aleargă dupa bani. Premierul Cîțu are nevoie de 10 miliarde pentru PNDL 3, căci le-a promis verzi și uscate primarilor pentru a fi ales președinte la congresul PNL. De unde credeti ca vor proveni acești bani? Nu e complicat: din împrumuturi externe și din buzunarele dumneavoastră.”, spune Avram Gal.

 

Desigur, punctul de vedere al politicianului este cel puțin sub semnul întrebării, dacă analizăm statutul acestuia – de opozant al guvernului, vicepreședinte al unui partid care luptă disperat să revină în lumina reflectoarelor.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: