18.8 C
Turda
Friday, September 30, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăChețaniAutostrada Iernut - Chețani ar putea fi inaugurată anul viitor

Autostrada Iernut – Chețani ar putea fi inaugurată anul viitor

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță faptul că în 2019 ar putea fi inaugurat tronsonul de autostradă dintre localitățile Iernut și Chețani.

“Cei de la Astaldi au în acest moment 3 poduri tehnologice peste Mureș pentru transportul umpluturii și al altor materiale și, în plus, au început execuția piloților viitoarelor poduri peste Mureș.

Vorbim de structuri foarte mari, una de peste 400 de metri care traversează de două ori Mureșul și satul Bogata și încă una care traversează Mureșul și o cale ferată. În zona Bogata volumul de muncă este imens și lucrările vor fi spectaculoase.

Se execută și structurile de pe zona autorizată din aprilie 2017 și consolidarea terenului de fundare în lunca Mureșului (unde terenul este slab și pânza freatică aproape de suprafață).

În apropierea Mureșului, unde vor fi rampele podurilor, se pregătesc platformele pentru piloți de beton/balast de îndesire și în curând vom vedea forezele la lucru. Mobilizare bună era și în dealul din zona nodului Iernut unde se escava puternic. În acest moment, estimarea noastră pentru finalizarea acestui tronson de autostradă este trimestrul 3 al anului 2019”, spun membrii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: