Au pus în pericol circulaţia rutieră

spot_imgspot_img

În noaptea trecută, poliţiştii din Alba au depistat 3 şoferi ce conducea autoturisme, pe drumurile publice, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la efectele consumului de alcool asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi creşterea riscului de producere a accidentelor.

La data de 12 martie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii rutieri din Aud l-au depistat pe un bărbat de 54 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, 12 martie, în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 73 de ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 13 martie a.c., în jurul orei 03.20, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni, în timp ce acţionau pe DN75, l-au depistat pe un tânăr de 30 de ani, din comuna Horea, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.


Stimaţi conducători auto, consumul de alcool reprezintă una din cauzele frecvente de conturbare a capacitații de conducere, deși exista tendința de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, pedeapsa prevăzută este închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

spot_img
%d bloggers like this: