fbpx
spot_img

Au început lucrările de plombare a drumurilor județene din Mureș

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

În cursul zilei de ieri Consiliul Județean Mureș a predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de plombări în zona Gănești și Sîncrai, ca un prim pas, iar în zilele următoare vor demara lucrările și în celelalte zone ale județului.
Consiliul Județean Mureș a semnat anul trecut un acord cadru pe o perioadă de 2 ani pentru lucrările de întreținere și reparații, firma câștigătoare fiind SC Drumuri și Poduri Mureș SRL în toate cele 6 zone ale județului.

Începând de astăzi se fac plombări la DJ151B Ungheni-Căpâlna de Sus-lim. județului Sibiu, pe tronsonul Cerghizel-Cerghid-Bahnea-Cund, dar se lucrează și pe DJ 142 Târnăveni-intersecția DJ151B, pe porțiunea de drum dintre Gănești-Seuca-Mica-Abuș. Vor fi plombări și pe DJ142A Gănești-Băgaciu și DJ107 lim.județ Alba-Adămuș – intersecția DN15.

În zona Sîncrai lucrările de plombări vor începe la DJ151D Ungheni-Acățari-Tâmpa și la DJ 152A Tirgu-Mures-Band-Iernut. Decizia privind stabilirea ordini după care se execută lucrările de reparații este luată de către angajați Direcției Tehnice în funcție de starea drumurilor și traficul care se desfăşoară pe acestea.

În zona Gănești primul contract subsecvent are o valoare de 157 mii lei și termen de execuție 26 zile. Pentru zona Sîncrai valoarea primului contract subsecvent din acest an este de 167 mii lei, iar termenul de execuție 33 de zile.
Consiliul Județean Mureș a alocat în acest an 2,2 milioane lei din bugetul propriu pentru lucrările de întreținere a drumurilor județene. Din această sumă 1,5 milioane lei vor fi cheltuiți pe plombări.

Totodată este în curs de pregătire documentaţia pentru achiziţionarea lucrărilor de realizare a covoarelor asfaltice în lungime de aproximativ 56 km. Pentru aceste lucrări sunt alocate 14 milioane lei.

Pe această cale rugăm conducătorii auto să fie înţelegători dacă circulă pe tronsoane de drumuri care se află în lucru.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Se ia curentul la Mihai Viteazu

Timp de mai multe ore, diverse străzi ale comunei Mihai Viteazu vor rămâne fără energie electrică. Întreruperea este programată...

Politistii se spala pe maini in cazul copilului spanzurat, la Alba

Dupa ce toata presa a vuit in legatura cu letargia de care au dat dovada politistii din Alba,...

Ce învață copiii europeni, la orele de educație sexuală?

Educația sexuală stârnește controverse puternice în societatea românească, fiind o temă tot mai aprinsă de dezbatere, scrie G4Media.ro. Opiniile...

Accident MORTAL, provocat de un șofer beat, la Mureș

Alcoolul, viteza și inconștiența la volan au cauzat un accident rutier mortal, în județul Mureș. „Pompierii Detașamentului Târgu Mureș...
%d bloggers like this: