spot_img

Atunci când ești prins în off-side – Interviu halucinant dat de Dorin Lojigan pentru AgroInfo.ro

Date:

Share post:

În urmă cu o lună, site-ul de știri agricole, agroinfo.ro, a publicat un articol despre un crescător de oi din Câmpia Turzii, care a fost forțat de administrația locală să părăsească pășunea pentru care plătea o redevență de peste 700 de lei/ha.

Problema n-a fost nici decizia administrației și nici faptul că agroinfo a scris despre Câmpia Turzii, ci dialogul HALUCINANT pe care reporterul agroinfo l-a purtat cu omul care se presupune că ar conduce frâiele municipiului nostru – Dorin Lojigan.

Astfel, din totalul de 12 întrebări adresate de către reporterul Agroinfo, la 5 dintre acestea Lojigan a răspuns cu „Nu știu” sau „Nu țin minte”.

Vă redăm întregul dialog publicat pe AgroInfo.ro

„AGROINFO: Știți că s-a schimbat legea anul acesta și pășunea trebuie atribuită direct, fără licitație, crescătorilor de animale?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Da.

AGROINFO: Și cui ați atribuit pășunea?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Păi, încă nu am atribuit-o. Tocmai că nu pot să o atribui atâta timp cât ea este ocupată ilegal. Deci, după ce o eliberează, o să ne ocupăm de această problemă.

AGROINFO: Dar și el este crescător de animale, va trebui să-i atribuiți și acestui oier o bucată de pășune.

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Îi poate fi atribuită și lui. Dar și la alții. El, deocamdată, trebuia să-și îndeplinească niște obligații.

AGROINFO: Deci, înțeleg că fermierul trebuia să pună pe pământ îngrășământ?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Exact.

AGROINFO: Crescătorul spune că a fertilizat cu oile.

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Dacă domnul citea contractul pentru că are contract de ani de zile, ar fi știut că nu e așa. În contract scrie foarte clar.

AGROINFO: În contractul primăriei ce scrie? Trebuia să fertilizeze chimic?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Nu am acum contractul în față ca să vă pot spune. El avea obligația să fertilizeze terenul cu îngrășământ, ceva de genul ăsta.

AGROINFO: Și el, fermierul, trebua să vă aducă ce dovadă că a fertilizat? Chitanțe, facturi?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Chitanțe, facturi, eventual un contract cu o firmă cu care a făcut chestiunea asta, dacă a făcut-o cu o firmă. Cum au făcut alți crescători de animale din zonă care le-au adus și au făcut dovada și care, în continuare, li s-a prelungit contractul.

AGROINFO: Fermierul mi-a spus că dumneavoastră i-ați cerut să vă aducă de la APIA o hârtie cu subvențiile încasate?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Nu țin minte de așa ceva. Nu știu. V-am spus, nu eu m-am ocupat de problemă. Dar el are toate adresele noastre, vi le poate pune la dispoziție. Nu e nicio problemă. Să vă pună la dispoziție ce anume am cerut noi, ce ne-a depus el nouă, și după ce aveți toate datele, vă pot răspunde mai departe la toate întrebările. Până atunci, mă mai documentez și eu și văd exact ce anume i s-a cerut.

AGROINFO: În legătură cu atribuirea directă a pășunii, aveți o listă cu crescătorii de animale?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Nu. Pentru că nu pot să dau acea pășune care este în situația asta. Restul (pășunilor n.r.) sunt ocupate.

AGROINFO: Sunt ocupate prin licitație?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Nu mai știu să vă răspund la întrebarea asta. Deci, avem o pășune cu probleme, omul refuză să o elibereze, i-am făcut notificare să o elibereze, dacă nu o eliberează, noi luăm măsurile legale. După ce o eliberează, putem încredința direct pășunea.

AGROINFO: El ce o să facă, spuneți și dumneavoastră, în mijlocul verii cu oile? Crescătorul spune că le aduce la primărie și le pășunați dumneavoastră.

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Bine, haideți. Nu răspund la asemenea întrebări. Eu m-am săturat de intervențiile de la tot felul de oameni pentru omul ăsta. E problema lui, eu urmăresc calea legală, sunt avocat de meserie, știu ce am de făcut și nu lucrez decât legal. Dacă nu-i convine să respecte legea, bine, e problema lui.

AGROINFO: Am înțeles. Ce suprafață de pășune are Primăria Câmpia Turzii?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Nu știu să vă răspund. El (crescătorul de ovine n.r.) avea contract care a expirat anul acesta. El trebuie să elibereze pășunea ca să pot să urmez eu pașii legali mai departe. Ce spuneți dumneavoastră că a fertilizat cu oile, cu îngrășământ natural, astea sunt povești. El avea niște obligații prin contract pe care trebuia să și le asume. Să le îndeplinească. Dumneavoastră știți foarte bine, contractul este legea părților. El avea niște obligații asumate prin contract la momentul când i s-a atribuit pășunea, trebuia să și le respecte. Așa cum dumneavoastră vă respectați obligația de a plăti curentul sau gazul, sau ce plătiți, în urma unui contract pe care-l aveți cu Electrica sau Transgazul, exact așa și el trebuia să-și îndeplinească obligațiile.

AGROINFO: Redevența pentru pășune a plătit-o la primărie? Cei 740 de lei pe hectar?

Dorin Nicolae Lojigan, primar: A plătit. Nu știu cât. Doamnă, noi discutăm degeaba. Omul nu are contract, e acolo ilegal. Asta trebuie să înțelegeți dumneavoastră. Deci, el stă ilegal. Contractul lui a expirat, am fost sunat de la minister în sus. Toată lumea m-a sunat pentru omul ăsta. Nu mă interesează niciun fel de intervenție…

AGROINFO nu face intervenții. În disperarea lui, crescătorul ne-a spus necazul lui, noi căutăm să aflăm de la dumneavoastră, domnule primar, ce se întâmplă, de fapt, cu pășunea pe care o administrează primăria. Publicația noastră va face cunoscut cazul acestui crescător, iar autoritățile competente, Ministerul Agriculturii, etc. să caute o soluție ca să rezolve problema.

Dorin Nicolae Lojigan, primar: Aș vrea să o și rezolve. Deocamdată, el trebuie să părăsească pășunea! Pășunează fără contract!”

Problema primarului din Câmpia Turzii nu este, nicidecum, că ar fi habarnist sau că nu știe conduce orașul, ci faptul că este adesea luat prin surprindere de întrebări ale reporterilor și, în loc să ceară timp pentru a se edifica, dă răspunsuri precum cele de mai sus.

O lege nescrisă a comunicării instituționale spune că, atunci când ești întrebat pe un subiect anume, pe care nu-l stăpânești, ceri 5 minute de documentare. „Puteți reveni cu un telefon?” este fraza cel mai adesea folosită de către purtătorii de cuvânt ai tuturor instituțiilor cu care RefleqtMedia intră în contact.

Îi recomandăm domnului primar să aplice tehnica!

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: