spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Atenție la „live-uri”! Amendat cu 500 de lei

spot_img

Un bărbat din Câmpia Turzii, slobod la gură din fire, s-a trezit cu o amendă contravențională de 500 de lei, aplicată de Poliția Locală Câmpia Turzii.

Totul a început în urmă cu o lună, când bărbatul, aflându-se în vecinătatea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazu”, a publicat un „live” pe facebook, cu o acțiune a polițiștilor locali.

Ca urmare a cuvintelor „grele” proferate de Cenan într-un spațiu public, acesta s-a ales cu o sancțiune contravențională, întemeiată pe legea 61/1990, în cuantum de 500 de lei. Desigur, dacă plătește în 15 zile, suma plătită va fi de 100 de lei.

Referitor la aserțiunile lui Marin Cenan, cu privire la utilizarea semnalelor luminoase, în LEGE nr. 155 din 12 iulie 2010 nu se face nici o referire cu privire la legătura dintre „misiunea” Poliției Locale și utilizarea acestor semnale. Simpla mențiune despre semnalele de avertizare luminoase este

Capitolul VIII Dotarea și finanțarea poliției localeArticolul 32(1) Poliția locală poate deține, administra și/sau folosi, după caz, în condițiile legii, imobile, mijloace de transport personalizate și dotate cu dispozitive de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră, mijloace de transport anume destinate transporturilor bunurilor și valorilor dotate potrivit legii, armament, muniție, echipamente și aparatură tehnică specifică, necesare pentru exercitarea atribuțiilor prevăzute de lege.”

spot_img
spot_img
spot_img