spot_img

Atenție la înşelăciunile cu maşini de cusut vechi!

Date:

Share post:

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi siguranţa cetăţeanului constituie o prioritate pentru Poliţia Română. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vin cu o serie de recomandări, pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor prin metoda ,,maşinilor de cusut”.

Practic, mașinile vechi de cusut sunt folosite de escroci în tentativa de a obține sume importante de bani de pe urma credulilor. 

Autorii înşelăciunilor cu maşini de cusut  pot susţine că sunt colecţionari şi oferă preţuri foarte mari pentru maşini de cusut vechi. În spatele acestor anunţuri se pot ascunde firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu clienţii potenţiale victime ale înşelăciunii.

Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de escroci, vă vom prezenta un posibil  scenariu, practic cum s-ar putea derula „negocierile”. 

Totul pleacă de la simple anunţuri, lipite pe stâlpi de electricitate şi în scări de bloc, unde se spune că se oferă o sumă foarte mare în schimbul unei maşini de cusut vechi.

Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor. Însă, când sună la numărul de telefon afişat, oamenii află că suma fabuloasă o vor primi doar dacă mai cumpără o maşină asemănătoare (şi chiar indică o persoană cu care poate face această tranzacţie) sau doar dacă proprietarul maşinii de cusut deţine certificatul de autenticitate al acesteia (în caz contrar, pun la dispoziţie contactul unei persoane, care în schimbul unei sume însemnate de bani, emite un astfel de certificat). 

După ce tranzacţia a fost făcută, persoanele nu mai răspund la telefon, iar păgubiţii se aleg fie cu două maşini de cusut, fie cu un certificat de autenticitate fără valoare şi cu banii cheltuiţi.

Polițiștii mureșeni recomandă cetățenilor, pentru a nu cădea în plasa hoților:

-NU sunați la numerele de telefon din anunțurile privind achiziționarea unor mașini de cusut vechi!

-NU manifestați încredere față de persoanele care pretind că vor să cumpere astfel de bunuri!

-NU cumpărați acte de proveniență pentru mașini de cusut de la persoane indicate de către ,,falsul comparator”!

-Fiți vigilenți și NU acceptați propunerile infractorilor de acest gen!

În cazul în care ați fost victima unei înșelăciuni de acest tip, apelați de îndată numărul unic de urgență 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție!

NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI!

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Ziua Ursului, la Zoo Târgu Mureș

După tradiția populară în fiecare an, în ziua de...

Incendiu VIOLENT la Targu Mures – s-a emis Ro-Alert

*Târgu Mureș*: *incendiu* produs la *un ansamblu de hale...

REZULTATELE OBŢINUTE ÎN MINIVACANŢA PRILEJUITĂ DE SĂRBĂTORIREA ZILEI DE 24 IANUARIE

Pe perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Zilei de 24...
%d bloggers like this: