17 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeInedit, curiozități și listeAstăzi îi prăznuim pe Sfinții Apostoli, Petru și Pavel - citește rugăciunea...

Astăzi îi prăznuim pe Sfinții Apostoli, Petru și Pavel – citește rugăciunea cu puteri vindecătoare, adresată celor doi sfinți

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ziua de 29 iunie marchează una dintre cele mai mari sărbători creștine ale verii, ziua când îi omagiem pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Această zi a fost aleasă de biserica creștină timpurie, pentru a marca martiriul celor doi, în cetatea Romei. Sfântul Apostol Petru este considerat ca fiind primul Papă de la Roma, deși niciun document scris nu-i consacră această titulatură. Cât privește pe Sfântul Apostol Pavel, acesta a scris 2/3 din Noul Testament, având o contribuție mai mare la dezvoltarea creștinismului decât majoritatea apostolilor care au pășit pe aceleași pământuri cu Iisus Hristos.

Ce nu este bine să faci de Sfinții Apostoli Petru și Pavel?

Se spune că în ziua de 29 iunie nu este bine să se scuture merii. În acest fel, nu se atrage grindina asupra recoltelor.

O altă tradiție de care oamenii trebuie să țină cont este aceea că nu au voie să pună capcane în păduri sau în apropierea casei. Superstiția spune că riscă să atragă mânia celor doi sfinți. Despre bărbații care fac acest lucru în ziua de 29 iunie se spune că vor rămâne fără toată averea.

Mai puțin cunoscută este superstiția cu privire la oamenii cu pistrui. Din bătrâni se spune că aceste persoane trebuie să se spele pe față cu apă la miezul nopții. Tradiția spune că în acest fel nu se vor mai înmulți pistruii.

Femeile trebuie să împartă pachete cu mâncare pentru a avea spor în casă. Despre cei care nu respectă această tradiție se spune că vor atrage sărăcia.

 

Rugăciunea vindecătoare, adresată celor doi apostoli

„O Voi, îmi pun toată nadejdea în voi, Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar așa cum arde candela / lumina aceasta închinată vouă, așa să ardă și neștiința mea și piedicile pe care alți oameni răi mi le pun în afaceri. Cu această sfântă lumină, invoc marea putere a lui Dumnezeu și chem pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel cu Spiritele Luminii, pentru a mă ajuta, pentru a-mi da sănătate și înțelepciune, pentru a ocroti această casă de farmece, de invidie și de răutate. Te implor și te rog să mă ajuți Sfinte Apostole Petru și Pavele, ca să-mi păstrezi serviciul, ca nici boala și nici oboseala să nu mă biruie, pentru ca pe veci, slujba mea să fie sigură și stabilă. Preasfântă Treime: Tată, Fiule și Sfinte Spirite, ajutați-mi ca voința și puterea mea să nu-mi scadă, și ca nimic să nu mă înșele în cele ce vreau să fac; ca munca mea și succesul să-mi meargă pe același drum. Sfinte Duhule, dacă, cineva îmi vrea raul, întoarce-l asupra lui, să mă lase în pace și să și-o facă cu mâna lui. Acesta mi-e voința, facă-se voia Ta Doamne, pentru binele meu. Amin”

 

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: