spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Asta e țara și națiunea noastră … și alta nu!

spot_img

Este 1 decembrie, Ziua Națională a României, și tot internetul vorbitor de limba română este plin ochi de culorile tricolore, fotografii cât mai elocvente, poze de pe la manifestările publice, dar și mesaje scrise … unii sunt mândri că sunt români, alții ne spun că n-avem de ce să fim mândri, iar eu vă spun în felul următor:

Indiferent dacă suntem mândri sau nu, indiferent dacă e 1 decembrie sau nu, indiferent dacă s-a calificat naționala la Euro sau nu și indiferent de multe, foarte multe altele, asta este țara și națiunea noastră!

Trăim în România, vorbim limba asta frumoasă și melodioasă, care sună bine și pe muzică populară, și pe manele și pe muzică de cor bisericesc, dar și pe rock. Avem Carpații frumoși și maiestuoși care, chiar dacă sunt defrișați și exploatați, continuă să fie ai noștri și să ne protejeze de grivățul rusesc, de radiații și de multe alte belele. Avem Marea Neagră, cea mai frumoasă mare din lume, pentru că-i a noastră, cu bine, cu rele, cu nisipul fin sau jegos, cu liniște și sălbăticiune sau cu nebunii zgomotoși care vând cucuruz pe plajă.

Avem folclorul românesc, cel mai frumos folclor din lume, care nu este compus doar din muzică și jocuri, ci și din toate tradițiile, poveștile și mitologia românească, de la Sfânta Duminecă, la Pricolici. Avem atât de multe lucruri frumoase, obiceiuri, sărbători și toate se datorează … României! Pentru că dacă nu exista această națiune excepțională, nu aveam atâtea.

Da … avem cele mai periculoase șosele din Europa, avem cea mai mare rată a avorturilor din Europa, avem un grad de corupție imens în rândul Uniunii Europene, avem politicieni care fac legile doar pentru ei și trag pielea de pe pulime, avem cea mai mare diaspora din Europa și avem multe probleme, dar astea … nu se datorează României! Astea se datorează nouă … românilor!

Deci … de țara noastră, de națiunea română, de tot ce înseamnă ROMÂNIA trebuie să fim mândri și să ne bucurăm și să spunem lumii „asta e națiunea mea”, iar toate celelalte, care se datorează românilor … se vor schimba când se vor schimba și românii!

Hai să mai citim o carte, hai să ne mai cizelăm, să ne maturizăm, să nu mai credem toate balivernele, să ne educăm, să lăsăm „harfele” și să ne dăm seama de ceea ce este cu adevărat important, și atunci vom avea mai puține metehne!

DA! Să fim uniți și solidari cu cei de-un sânge și-un neam cu noi, pentru că dacă noi – ROMÂNII – nu suntem solidari cu noi înșine, nu vor fi nici ungurii, nici rușii, nici bulgarii, nici nigerienii! NOI trebuie să ne iubim PE NOI, toți care suntem români!

Haideți să lăsăm ura, vrajba și diferențele și să ne concentrăm pe ceea ce este, cu adevărat, important!

LA MULȚI ANI, ROMÂNI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIE!

spot_img
spot_img
spot_img