fbpx
HomeȘtiri din zonăChețaniAsociația Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă în ceea ce privește...
spot_img
spot_img

Asociația Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă în ceea ce privește Autostrada Chețani-Câmpia Turzii

- Publicitate -
spot_img

În urmă cu doar 5 minute, Asociația Pro Infrastructură a remis un comunicat de presă prin intermediul căruia trage un semnal de alarmă vis-a-vis de proasta mobilizare a antreprenorului care construiește tronsonul de autostradă dintre Chețani și Câmpia Turzii.

Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă!!! Vedeți filmarea aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani: https://youtu.be/zJm4zQ4uxNo.După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea. În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe. Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă. Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului., transmite ONG-ul.

În acest ritm și cu atâtea poticniri, respectivul tronson riscă să devină un nou muzeu al infrastructurii prost-gestionate din România.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: