spot_img
spot_img

Asociația Pro Infrastructura: „Până în această dimineață, aproximativ 14.000 de cetățeni au semnat petiția pentru deschiderea A10 Aiud-Turda”

spot_img

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI LUCIAN ȘOVA, MINISTRUL TRANSPORTURILOR DIN ROMÂNIA

Stimate domnule ministru,

Ne bucurăm ca ați vizitat ieri autostrada A10 între Turda și Aiud (28 km), care stă nefolosită de la începutul anului așteptând o soluție birocratică pentru a fi pusă la dispoziția cetățenilor. Suntem cu totul de acord cu analiza dumneavoastră conform căreia s-a trecut dintr-o extremă într-alta în materie de recepție a investițiilor. De asemenea suntem de acord că este păcat să stăm să ne uităm la asfaltul autostrăzii nu din cauze tehnice, ci din cauza legilor strâmbe.

Nu putem fi însă de acord cu obiectivul pe care vi l-ați asumat de a deschide autostrada abia în luna mai, din moment ce ea este circulabilă deja astăzi. Cum îi servește pe cetățeni ministerul pe care-l conduceți dacă dumneavoastră veți tine o autostradă închisă timp de încă două luni, după ce a stat deja închisă aproape 3 luni? Cum îi serviți pe plătitorii de taxe dacă amânați darea în folosință a unei investiții pentru motive care țin pur și simplu de încurcături legislative? Cine face legislația dacă nu dumneavoastră politicienii, guvernul din care faceți parte și majoritatea parlamentară care îl sprijină? Cetățenii știu foarte bine că dacă interesele o cer, legislația poate fi schimbată aproape peste noapte.

Suntem de acord cu dumneavoastră că orice kilometru de autostradă este important pentru România și vrem să vă reamintim că acești 28 km reprezintă aproximativ 4% din numărul de kilometri exploatați în prezent în România. Dorim să vă supunem atenției faptul că o autostradă este de 5 ori mai sigură pe osie și km parcurs decât un drum național de 13 m lățime (de tip DN2) și de aproximativ 10 ori mai sigură decât un DN obișnuit, cum este DN1 paralel cu A10.

Domnule ministru, câte vieți ar putea fi salvate dacă ați promova de urgență în Guvern măsurile legislative necesare pentru deschiderea imediată a traficului pe A10 Aiud-Turda? Câte accidente ar putea fi evitate?

Domnule ministru, vă rugăm să arătați românilor că lucrați pentru cetățenii care circulă între Turda și Aiud, și pentru familiile lor, nu pentru funcționarii guvernamentali care și-au simplificat munca redactând acel regulament de recepție aberant care împiedică recepția acestei autostrăzi!

Vă rugam să înțelegeți că aplicând în mod pasiv acel regulament, în loc să-l schimbați pentru lucrările de infrastructură de transport, promovați birocrația în detrimentul cetățenilor, având consecințe care pot fi fatale pentru unii participanți la trafic!

Asociația Pro Infrastructură

P.S. Până în această dimineață, aproximativ 14.000 de cetățeni au semnat petiția pentru deschiderea A10 Aiud-Turda (link http://bit.ly/2Hmbwjw). Și numărul lor crește. Vă rugăm să îi considerați și pe ei semnatari ai acestei scrisori deschise!

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Partidul România Unită condamnă iredentismul maghiar

Noi, Partidul România Unită (PRU), prin intermediul filialelor din...

În atenția cetățenilor Municipiului Câmpia Turzii!

Mâine, 26 septembrie 2022, în intervalul orar 8:30 –...

Daniela Dolha: „Actuala Companie de Salubritate lucrează în pierdere”

După ce Dan Tehei, de la Compania de Salubritate,...

VESTEA CEA MARE: România liberală – statul fără corupție

În cel mai recent și relevant document care reflectă...
spot_img
spot_imgspot_img

Campia Turzii – un pret pe totem si altul la pompa! Iata explicatia

Un cetatean din Campia Turzii ne-a informat cu privire la o situatie care se propaga la statia Lukoil din oras. Potrivit acestuia, in timp ce...

COVID19 vs Gripa – cum ne dam seama ce avem?

‼️ De citit! COVID-19 vs Gripă. Ce trebuie să știm? COVID-19 și gripa pot provoca febră, tuse și dureri corporale.Cu toate acestea, dificultățile de...

22 de reacții adverse, într-o singură zi, la vaccinul COVID-19, în județul Cluj

Conform ultimelor informații prezentate de Instituția Prefectului Județului Cluj, până astăzi, peste 3000 de clujeni s-au vindecat împotriva virusului Sars-Cov-2. Doar astăzi s-au vaccinat 1374...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: