spot_img
spot_img

Asociația Pro Infrastructura – noi fotografii cu stadiul lucrărilor la Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureș

spot_img

Duminica trecută, 23.09.2018, am filmat din avion toate cele patru loturi aflate în execuție ale Autostrăzii Transilvania dintre Câmpia Turzii și Târgu Mureș. Urmăriți imaginile aici: https://youtu.be/NKCa5jTprOY.

Pe primul tronson de 15,7 km, Straco a înaintat în ultimele luni sub așteptări, existând zone întinse încă neatacate. Sperăm că problemele financiare ale constructorului vor fi depășite în curând, astfel încât lucrările să avanseze în forță anul viitor. În caz contrar, proiectul se va transforma într-un nou șantier interminabil cu risc ridicat de reziliere.

Asocierea Astaldi-Max Boegl stă mult mai bine pe segmentul Iernut-Chețani (17,9 km), progresând într-un ritm susținut de la vizita precedentă. Singurele probleme semnificative sunt o serie de stâlpi de curent care trebuie relocați în zona Termocentralei Iernut. Dacă și acest blocaj va fi rezolvat în scurt timp, șansele de finalizare în 2019 sunt extrem de ridicate.

Mini-tronsonul de 3,6 kilometri construit de nemții de la Geiger este gata aproape în totalitate, aplicându-se marcajele rutiere. Cel mai probabil în perioada următoare va avea loc recepția!

Ultimul dintre cele patru loturi, cel dinspre Târgu Mureș (10,1 km), este într-un stadiu avansat, cei de la Strabag executând lucrări de asfaltare, taluzare, șanțuri, instalare parapete și ecologizare. Dacă vremea va ține cu antreprenorul, și acest segment de autostradă poate fi finalizat în mod substanțial în noiembrie-decembrie 2018.

Cerem oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor România să identifice soluții contractuale și legale pentru mobilizarea celor de la Straco, astfel încât în 2019 lotul executat de Astaldi să nu se transforme într-un nou muzeu, așa cum se va întâmpla cu sectoarele construite de Geiger și Strabag.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

De sezon: Cum calculezi ochiometric greutatea unui porc

Devreme ce a început sezonul sacrificărilor de porci, aferent...

Bărbat de 70 de ani, lovit de tren

Un bărbat în vârstă de 70 de ani și-a...

OZN deasupra Turzii? Vezi un video tulburător

Un turdean, pe numele Adrian Oprea, a postat pe...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Daniela Dolha – între userism și traseism!

Oare ... cum pot oamenii politici să mintă cu...

Copila de 13 ani din Viisoara, cautata de familie si politisti

O minoră în vârstă de 13 ani, din comuna...

Daca esti slab de ingeri, nu citi! Iata cum a fost ucis micutul, Luca

Site-ul clujust.ro a dat publicitatii detalii grotesti despre felul...

CJ Cluj – Lucrări de marcaje rutiere în lungime de peste 550 de kilometri, pe 36 de drumuri județene

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură...
spot_img
spot_imgspot_img

Weekend cu aflux mare de polițiști la Câmpia Turzii

În perioada 15-16 februarie 2020, poliţiştii  rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiul Câmpia Turzii împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei 4...

Vezi cine a câștigat contractele de deszăpezire în județul Cluj pentru următorii 4 ani

Consiliul Judeţean Cluj, prin intermediul Direcției de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului (DADPP), a semnat acordul cadru având ca obiect prestarea...

Protest organizat marți 20 februarie în fața Muzeului Național al Țăranului Român

Protestul Noii Drepte va fi organizat marți 20 februarie, la ora 18:00, față de redifuzarea filmului "120 bătăi pe minut" la studioul Horia Bernea...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: