16 C
Turda
Saturday, August 13, 2022
spot_img
HomeStiri AlbaAsociația Pro Infrastructura a realizat fotografii și filmări noi pe tronsonul 1...

Asociația Pro Infrastructura a realizat fotografii și filmări noi pe tronsonul 1 din autostrada Turda Sebeș

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Vineri, 14.06.2019, am vizitat și lotul 1 al Autostrăzii A10 între nodurile Alba Iulia Nord și Sebeș. Vedeți aici filmarea aeriană cu toți cei 17 km ai tronsonului: https://youtu.be/H8fj-imNrSw.

Constructorul, Impresa Pizzarotti, avansează greu la principalele structuri rutiere și la relocarea rețelelor electrice din nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord, mobilizarea în teren fiind nesatisfăcătoare, lucru de altfel neschimbat în ultimul an.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc se declară însă foarte mulțumit, promițând iresponsabil că tot sectorul va fi inaugurat la finalul acestui an. Observăm totuși ceva nou: domnul Cuc a preluat solicitarea noastră făcută încă de anul trecut, și anume deschiderea circulației în nodul Sebeș folosind mai întâi bretelele scurte care leagă A10 de giratoriile existente.

“Ministrul” poate de pe acum să adauge și acest termen la lunga listă de promisiuni nerespectate. Nu există nici cea mai mică șansă ca nodul Alba Iulia Nord să mai fie finalizat în 2019.

Mai mult, nodul Alba Iulia Sud este blocat de o groapă de gunoi, iar oficialii CNAIR nu i-au găsit încă o soluție de rezolvare, la 4 ani și jumătate (!) de la startul contractului. Șansele pentru o inaugurare parțială (8 din 17 km în 2019) se reduc drastic pe zi ce trece.

Solicităm din nou oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să se implice activ alături de Transelectrica pentru relocarea rețelelor de electricitate de pe șantier!

Cât despre mobilizarea antreprenorului general, pare inutil să mai cerem încă o dată Companiei de Drumuri să impulsioneze ritmul de execuție conform contractului asumat. Rățoielile în fața presei par a fi singurele măsuri pe care statul arată că le poate lua…

#AutostradaA10

sursa: Asociația Pro Infrastructura

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: