spot_img

Așa arată nesimțirea, indolența și lipsa de educație a unor turdeni!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

„Să nu te întrebi ce poate face statul pentru tine! Întreabă-te ce poți face tu pentru stat!” – aceste vorbe mărețe au fost rostite, în trei instanțe distincte, de către trei oameni-cheie ai vieții sociale americane, Franklin Delano Roosevelt, John Fitzgerald Kenedy și Malcom X.

Deoarece poporul român duce lipsă de idoli, și-a pierdut și anumite simțuri … în special bunul simț, iar acest lucru se vede cel mai elocvent în Municipiul Turda.

Aceiași turdeni care, zi de vară până-n seară, se plâng de tarifele mari la apă și canalizare, de întreruperile la livrarea de apă potabilă și de calitatea apei … își aruncă chiloții, pamperșii și „năcazurile” în rețeaua de canalizare.

Acest lucru a fost dezvăluit, ieri, de către Compania de Apă Arieș, prin intermediul următorului comunicat:

🚧15.11.2021 – 14.12.2021 – municipiul Turda – strada Calea Victoriei și strada Cânepiști- intervenții decolmatare rețea canalizare

➡ Pe parcursul intervențiilor, după cum se poate observa și în poze, s-au scos din canalizare cantități impresionante de deșeuri textile și alte materiale (peste 140 mc în perioada menționată) care nu au ce căuta în rețeaua de canalizare publică.

ℹ Zilnic, cantități mari de gunoi menajer, produse de igienă intimă, îmbracăminte sau materiale de construcții înfundă canalizarea, blochează echipamentele de pompare și liniile de epurare. 

▶Conform statisticilor, de cele mai multe ori, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic, pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea sistemului de canalizare sunt nerespectarea regulilor elementare de utilizare al sistemului de canalizare

❗Atragem atenția tuturor utilizatorilor serviciului de canalizare să nu arunce în vasul de toaletă măștile, mănușile de protecție sau servețele dezinfectante nedegradabile, după folosirea acestora. Alături de alte materiale, aceste obiecte pot crea blocaje ale rețelei de canalizare menajeră, înfundă echipamentele de pompare a apei uzate, provocând arderea pompelor precum și blocajul grătarelor de la intrarea în stațiile de pompare apă uzată, provocând consecințe neplăcute pentru toți utilizatorii. Practic, toate obiectele menționate trebuie aruncate doar la coșul de gunoi.

🚧Pe lângă intervențiile în vederea remedierii defecțiunilor și blocajelor din rețea, personalul ce deservește întreținerea rețelei face demersuri considerabile în această perioadă dificilă pe care o traversăm pentru limitarea disconfortului clienților. In ultima perioadă blocajele din rețeaua de canalizare au crescut, cu repercusiuni directe asupra funcționării întregului sistem de canalizare dar și a stației de epurare. 

ℹ Înfundările reţelelor interioare şi blocarea pompelor din staţiile de pompare apă uzată sunt cauzate de resturile menajere alimentare și textile sau alte deşeuri solide cum ar fi nisip, vopsea sau materiale de construcţii provenite din lucrările de amenajare interioară, aruncate în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate de regulă atât de către cei care au provocat incidentul cât şi de către colocatari. Pentru deşeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de construcții trebuie folosite containerele pentru salubritate şi nu sistemul de canalizare! 

➡Din momentul în care apele uzate părăsesc locuinţa, acestea trec printr-un amplu proces de transport, colectare și epurare, pentru ca apoi să poată fi deversate conform normelor de mediu în râul Arieș. Utilizatorii sunt rugați să nu mai arunce în reţeaua de canalizare gunoi menajer sau alte deșeuri întrucât acestea înfundă reţelele interioare, deteriorează utilajele din staţiile de pompare ale apei uzate sau de la staţia de epurare și afectează funcționarea în condiții optime a serviciului.

✅Prin respectarea acestor reguli simple ne puteţi ajuta în activitatea noastră, iar astfel vă veți demonstra grija față de siguranţa locuinţei, a bunurilor, a comunităţii din care faceți parte și a mediului înconjurător. 

💧Protejați rețeaua de canalizare și mediul înconjurator!

❗Canalizarea nu este coșul de gunoi al orașului!

🤝Vă mulțumim pentru întelegere și colaborare!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

110 ani de atestare documentară a existenței serviciului de alimentare cu apă în sistem centralizat în municipiul Turda și regiunea limitrofă

Data de 11 mai 2022 este o zi cu o însemnătate deosebită pentru locuitorii din arealul de deservire...

În atenția locuitorilor municipiului Turda

În cadrul Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte de la Biroul Unic al Primăriei Municipiului Turda cererile vor fi...

Probleme la Pașapoarte Turda – cetățenii, nemulțumiți, funcționarii, profesioniști la ridicat din umeri

Probleme grave în această dimineață la punctul de lucru Turda al Serviciului Public Comunitar Pașapoarte. Deși NU AU FOST...

Inspectoratul Județean în Construcții confirmă sesizările USR PLUS Turda

⚠️ Inspectoratul Județean în Construcții CONFIRMĂ sesizările USRPLUS Turda în privința lucrărilor de MÂNTUIALĂ de pe strada Bogata❗...
spot_img

Programul manifestărilor organizate la Turda cu ocazia zilei de 9 mai

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Europei și Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, Primăria...
%d bloggers like this: