16 C
Turda
Saturday, August 13, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIArestarea lui Baghera a fost doar o cacealma, iar două reportaje difuzate...

Arestarea lui Baghera a fost doar o cacealma, iar două reportaje difuzate SIMULTAN au demonstrat asta

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Nu puțini au fost aceia care au crezut că, odată cu arestarea lui Sorin „Baghera” Scrob, din luna septembrie, fenomenul traficului și consumului de etnobotanice va fi stopat în Câmpia Turzii.

Ei bine, două articole realizate în urmă cu o săptămână și publicate chiar ieri, atât de Vice.com, cât și de NCN, au demonstrat clar că nu-i așa.

Defapt, așa cum multă lume bănuia, Baghera nu a fost decât o iță într-o pânză de păianjen care este stufoasă și foarte periculoasă și care se întinde de la Cluj Napoca, până la Câmpia Turzii.

Jurnalistul, Mircea Barbu, a reușit să procure etnobotanice, din Câmpia Turzii, în data de 14 noiembrie, la ora 22:00 DIN FAȚA HOTELULUI TIVER – semn că viața de noapte și traficul de etnobotanice nici măcar nu s-a clătinat în orașul nostru… nu, s-a schimbat doar dealerul.

Pe de altă parte, același jurnalist, dar de această dată scriind pentru Vice.com, a dezvăluit cum consumul de etnobotanice care se perpetuează după arestarea lui Baghera contribuie la dezvoltarea altor fenomene infracționale în orașul Câmpia Turzii.

„Cei care n-au bani, fură din magazine și așa își fac rost. Și eu am furat de câteva ori, recunosc. M-a prins și poliția.” Îl întreb cum a fost în arest. „Cum să fie? Eram spart de la droguri și râdeam ca prostul. Polițistul s-a enervat, m-a apucat de gât și m-a dat cu capul de pereți.” – este mărturia dată de un tânăr pentru Mircea Barbu și publicată pe Vice.com.

În mod oficial, autoritățile n-au mai suflat o vorbă despre fenomenul consumului de etnobotanice, însă realitatea e dură — copiii continuă să se spargă cu legale, nimeni nu are ce le face, iar eforturile Poliției Municipiului Câmpia Turzii se dovedesc prea puține pentru stoparea acestui fenomen.

„Vara trecută eram 30 – numărați – care fumam”, spune tânărul intervievat de Mircea Barbu, asta în condițiile în care în mod oficial și neoficial se vorbea doar de „2-3 din Câmpia Turzii, iar restul din alte orașe”.

Astfel, prin aceste reportaje, NCN și Vice au demonstrat multe lucruri.

1. Arestarea lui Baghera a fost doar un show de P.R.
2. Fenomenul continuă, fără stăvilire, iar un clip prezentat recent de mass-media locală arată că același lucru se întâmplă și la Turda.
3. Copiii vor să se lase, dar nu au cum
4. Infracționalitatea este în creștere, la Câmpia Turzii (vezi mărturia cu furtul din magazine)

Legalizarea cannabis-ului – o posibilă soluție?

În țările în care s-au depus eforturi reale pentru legalizarea consumului recreațional de cannabis s-a constatat o reducere sistematică a consumului de alte droguri.

Totodată, infracționalitatea a scăzut, iar faptele de violență de asemenea.

În 2009, odată cu alegerile europarlamentare, Elena Băsescu – candidată independentă – susținea că va face eforturi pentru legalizarea consumului de cannabis … n-a făcut nimic, din cauza „succesurilor”.

Pe de altă parte, studii clinice promovate recent leagă consumul de cannabis în rândul tinerilor sub 18 ani cu o serie de afecțiuni psiho-neurologice.

În loc de concluzie

Suntem departe, rău de tot, de orice formă de democrație reală – în care instituțiile statului chiar să funcționeze – astfel că România are toate șansele să devină un focar european de consum și trafic de droguri, dintre cele mai diverse – de la heroină tăiată cu șoricioaică, la Zombie și alte droguri periculoase pentru tineri.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: