Antreprenoriat cu scandal și dosare penale la Câmpia Turzii

spot_imgspot_img

Un antreprenor din Câmpia Turzii se plânge că, de mai bine de trei ani, administrația locală îi pune piedici în intenția sa de a transforma un apartament în spațiu comercial.

Acesta ne-a pus la dispoziție mai multe documente, prin care din partea Primăriei i se cer mai multe acte, de la componența comitetului executiv al Asociației de Proprietari, până la statutul asociației de proprietari sau o aprobare de la Ministerul Culturii și Cultelor.

„Mie îmi cer aprobare de la ministerul culturii, dar nici cel cu covrigăria Princess nu are această aprobare și a reușit să-și deschidă”, spune antreprenorul.

L-am contactat pe primarul, Dorin Lojigan, iar acesta ne-a spus că, din punct de vedere legal, toate solicitările primăriei sunt întemeiate.

„Dacă antreprenorul respectiv consideră că se încalcă legea în ceea ce ne privește, îl invit să sesizeze autoritățile. De la DNA, la DIICOT, sunt destule instituții care să-i apere drepturile”, spune Lojigan.

Cât privește aprobarea de la Ministerul Culturii, aceasta este necesară pentru orice lucrare de modificare a peisagisticii urbanistice actuale, în contextul în care Biserica Unitariană din centrul Câmpiei Turzii a fost declarată Monument Istoric.

Cu referire la covrigăria Princess, Lojigan n-a putut să precizeze dacă există aprobare de la Ministerul Culturii, dar ne-a confirmat că există o plângere depusă de Primărie împotriva patronului covrigăriei, omul de afaceri Nelu Roșu, cu privire la lipsa respectivei aprobări.

spot_img
%d