12 C
Turda
Sunday, September 18, 2022
spot_img
HomeANALIZĂAnaliză privind capacitatea de internare și tratament la Spitalul Municipal Turda, în...

Analiză privind capacitatea de internare și tratament la Spitalul Municipal Turda, în valul al 4-lea pandemic

Date:

spot_img
spot_img
spot_img

Începând din această săptămână, se poate afirma – fără îndoială – faptul că România se află în al 4-lea val al pandemiei de COVID-19.

- Advertisement -

În săptămâna 23-29 august 2021 s-a înregistrat primul bilanț cu peste 1000 de infectări cu SARS-CoV-2 din ultimele 3 luni, marcând o „piatră miliară” în ceea ce privește evoluția pandemică din România.

Deoarece precedentul val pandemic a dus spitalele românești dincolo de limite, medicii și asistenții luptându-se pentru a găsi locuri de internare pentru pacienții gravi, RefleqtMedia a decis să analizeze, la rece, capacitate de internare și tratament anti-COVID-19 de care dispun spitalele orășenești și municipale din mai multe localități din zonă.

Primul în analiza noastră este Spitalul Municipal Turda – o instituție medicală care, în perioada octombrie 2020 – martie 2021 a fost la capacitate maximă, cu medicii și asistentele suprasolicitate și cu numărul de paturi depășit față de planul inițial.

În această săptămână am discutat cu managerul-erou al Spitalului Municipal Turda, Ovidiu Stănilă.

Am aflat de la acesta că instituția spitalicească turdeană dispune de 25 de paturi pentru cazurile medii de COVID-19. 

De asemenea, pentru preterapie intensivă, Spitalul Municipal Turda are un plus de 10 paturi, iar pentru ATI (ventilație mecanică, injectomate, etc) încă 8 paturi.

În totalitate, 43 de persoane cu diferite gravități COVID-19 pot fi tratați și salvați la Turda.

În ceea ce privește disponibilul de materiale sanitare, de protecție și de tratament anti-COVID-19, managerul – Ovidiu Stănilă – a declarat că unitatea pe care o coordonează dispune de toate materialele necesare.

Desigur, este de sperat ca valul 4 pandemic să nu ducă Spitalul Municipal Turda la limitele întâlnite anul trecut.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: