fbpx
spot_img

Ambasadorii Juniori de la Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ în vizită la Bruxelles

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Participarea la programul educativ ,,EPAS’’ a adus Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ din Municipiul Câmpia Turzii, titlul de ,,Şcoală Ambasador a Parlamentului European’’, decernat în cadrul Galei Premiilor EPAS care a avut loc în luna septembrie a anului 2018 la Biroul de Legătură al Parlamentului European din Bucureşti.

Activitatea desfăşurată în cadrul proiectului a fost răsplătită cu un seminar aprofundat pentru coordonator desfășurat la Parlamentul European în noiembrie 2018, dar şi cu o vizită de studiu la Bruxelles pentru patru elevi .

Astfel, în perioada 20-22 februarie 2019 un grup de eleve însoțite de doamna profesor Cristina Şopterean, de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” au fost prezente la Bruxelles.

Cele patru ambasadoare junior, Daria Andrus, Andreea Filip, Diana Boar, Ioana Moldovan au fost premiate de către europarlamentarul, Daniel Buda, pentru activitatea desfăşurată în cadrul proiectului EPAS. S-au efectuat vizite la Parlamentul European de la Bruxelles, la Muzeul de Istorie Europeană, Parlamentarium și Centrul istoric Bruxelles.

Prin această acţiune, europarlamentarul a dorit să vină în sprijinul elevilor pentru a cunoaște instituțiile europene și implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi. Daniel Buda le-a vorbit ambasadorilor juniori prezenţi la PARLAMENTUL EUROPEAN despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură, a Comisiei de Dezvoltare Juridică și a Comisiei de Afaceri Juridice, în care activează și deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră.

De asemenea, a afirmat că în această perioadă agitată a istoriei europene, Parlamentul European reprezintă pilonul central al democrației la nivelul Uniunii Europene, iar prin intermediul europarlamentarilor, interesele fundamentale ale cetățenilor pot fi apărate la nivel european.

“Suntem onorați și fericiți că am fost parte a acestui program educativ ce a adus în prim plan spiritul și valorile europene. Mulţumim pentru sprijin conducerii şcolii, cadrelor didactice, elevilor, domnului primar Dorin Nicolae LOJIGAN şi nu în ultimul rând domnului europarlametar Daniel Buda”- spune doamna profesor Cristina Şopterean.

Direcția Relații Cu Comunitatea

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Accident pe dealul Feleacului

Un logan a ajuns cu roatele în sus, după o manevră eronată, pe dealul Feleacului. „A fost vorba despre...

Zona Protejată Cheile Turzii este reglementată urbanistic de către Consiliul Județean Cluj

Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj, constituită în cadrul Consiliului Județean și condusă de...

Campania „Comune Curate” vine la Săndulești

În perioada 29 - 30 martie, ECOTIC Transilvania va colecta Deșeuri Electrice, Electronice și Electrocasnice, de pe raza...

ABUZ al Poliției Locale Turda – l-au amendat deși a vrut să-și repare greșeala – video

Polițiștii locali din Turda s-au transformat din oameni ai legii, în perceptori de amenzi date cvasi-abuziv. Un turdean s-a...
%d bloggers like this: