spot_img
spot_img

Ambasadorii Juniori de la Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ în vizită la Bruxelles

spot_img

Participarea la programul educativ ,,EPAS’’ a adus Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ din Municipiul Câmpia Turzii, titlul de ,,Şcoală Ambasador a Parlamentului European’’, decernat în cadrul Galei Premiilor EPAS care a avut loc în luna septembrie a anului 2018 la Biroul de Legătură al Parlamentului European din Bucureşti.

Activitatea desfăşurată în cadrul proiectului a fost răsplătită cu un seminar aprofundat pentru coordonator desfășurat la Parlamentul European în noiembrie 2018, dar şi cu o vizită de studiu la Bruxelles pentru patru elevi .

Astfel, în perioada 20-22 februarie 2019 un grup de eleve însoțite de doamna profesor Cristina Şopterean, de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” au fost prezente la Bruxelles.

Cele patru ambasadoare junior, Daria Andrus, Andreea Filip, Diana Boar, Ioana Moldovan au fost premiate de către europarlamentarul, Daniel Buda, pentru activitatea desfăşurată în cadrul proiectului EPAS. S-au efectuat vizite la Parlamentul European de la Bruxelles, la Muzeul de Istorie Europeană, Parlamentarium și Centrul istoric Bruxelles.

Prin această acţiune, europarlamentarul a dorit să vină în sprijinul elevilor pentru a cunoaște instituțiile europene și implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi. Daniel Buda le-a vorbit ambasadorilor juniori prezenţi la PARLAMENTUL EUROPEAN despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură, a Comisiei de Dezvoltare Juridică și a Comisiei de Afaceri Juridice, în care activează și deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră.

De asemenea, a afirmat că în această perioadă agitată a istoriei europene, Parlamentul European reprezintă pilonul central al democrației la nivelul Uniunii Europene, iar prin intermediul europarlamentarilor, interesele fundamentale ale cetățenilor pot fi apărate la nivel european.

“Suntem onorați și fericiți că am fost parte a acestui program educativ ce a adus în prim plan spiritul și valorile europene. Mulţumim pentru sprijin conducerii şcolii, cadrelor didactice, elevilor, domnului primar Dorin Nicolae LOJIGAN şi nu în ultimul rând domnului europarlametar Daniel Buda”- spune doamna profesor Cristina Şopterean.

Direcția Relații Cu Comunitatea

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Nu, mai bine, nu se deschidea Piața Mureșului? Că oricum e goală!

În cei doi ani de pandemie pe care i-am...

Ce ne recomandă Prefectura Cluj în minivacanța de 1 decembrie?

De Ziua Națională a României, Instituția Prefectului – Județul...

🔝Încă două succese administrative pentru dezvoltarea Municipiului Câmpia Turzii

  ✅În această săptămână, domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, a...

Încep lucrările, cu fonduri europene, la Parcul Obeliscului din Turda

Astăzi a fost predat amplasamentul de începere a lucrărilor...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

4 medalii de aur pentru sahistii Scolii Gimnaziale Teodor Murasanu din Turda

Micuții șahiștii de la Soala Teodor MURĂȘANU Turda au...

Fotbalul boem se întoarce duminică…

Asta pentru că duminică, 1 septembrie, este programat startul...

De Ziua Națională, instituția care bate cel mai bine n-a putut bate un amărât de pas de defilare

De Ziua Națională a României, Inspectoratul Județean de Jandarmi...

Incendiu violent la un lăcaș de cult de lângă Aiud

O anexă a bisericii greco-catolice din orașul Teiuș a...
spot_img
spot_imgspot_img

Ce spune Primăria Ocna Mureș despre asfaltarea străzilor din oraș

Primăria Ocna Mureș a remis trei comunicate de presă privind asfaltarea mai multor străzi din oraș. „Lucrările de reabilitare a străzilor secundare din Uioara de...

Crimă la Turda – l-a bătut până l-a lăsat lat

Un conflict spontan izbucnit duminică, pe strada Gheorghe Barițiu din Turda, s-a soldat cu o crimă înfiorătoare. Un bărbat, în vârstă de 49 de ani...

Carantină în Italia, WizzAir suspendă zborurile către peninsulă

Wizz Air suspendă toate zborurile din România spre nordul Italiei din cauza epidemiei de COVID-19 Compania aeriană low-cost, Wizz Air, a anunţat, duminică, decizia de...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: