spot_imgspot_img
spot_img

AMATORISM: O hotărâre de consiliu, cu carențe, făcută pe genunchi, l-a lăsat pe Daniel Bondor fără două spații comerciale

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img

Efectele adverse ale construirii Halei Agroalimentare din Piața Mureșului continuă să apară, chiar și la doi ani de la inaugurarea edificiului.

Omul de afaceri din Câmpia Turzii, Daniel Bondor, se luptă să obțină două spații comerciale care i-au aparținut înainte de construirea Halei Agroalimentare și de care a fost deposedat în baza unei hotărâri de consiliu local făcută cu o mare doză de amatorism.

Bunăoară, în ședința extraordinară de consiliu local, convocată în 19 februarie 2015, ordinea de zi a acesteia a fost suplimentată cu un proiect de hotărâre privind aprobarea demarării unui schimb de imobile între Municipiul Câmpia Turzii și soții Bondor Daniel și Ioana Andreia.

Scopul proiectului de hotărâre, inițiat de Radu Hanga, era eliberarea a două spații comerciale pe care Daniel Bondor și soția le dețineau în Piața Mică din Câmpia Turzii și care trebuiau să intre în posesia administrației publice locale, astfel încât să poată fi realizată hala agroalimentară.

Fiind de bună credință, Daniel Bondor a acceptat să renunțe la cele două spații comerciale, promițându-i-se că va primi alte două, în Hala Agroalimentară, doar că … surpriză: în conformitate cu legea, halele agroalimentare sunt pe domeniul public al municipiilor, iar domeniul public NU POATE FI ÎNSTRĂINAT.

Ba mai mult, hotărârea de consiliu adoptată de forul deliberativ local privind schimbul de imobile între Daniel Bondor și Primărie a fost redactată în așa fel încât nu se specifică despre ce imobile este vorba, care vor fi condițiile schimbului, când va avea loc acesta și ce se întâmplă dacă nu are loc.

Astfel s-a ajuns în situația în care hotărârea de consiliu nu poate fi pusă în aplicare, iar Daniel Bondor și soția sa au rămas fără spațiile comerciale, de mai bine de trei ani.

În fapt, un asemenea lucru ar constitui un obiect pentru un dosar penal privind abuzul în servici, doar că nici Bondor nu a făcut plângere penală și chiar dacă ar face-o … împotriva cui să o facă?

Practic, mai mulți factori au contribuit la lipsirea de bunuri a omului de afaceri, pornind de la aparatul juridic al consiliului local, secretarul UAT-ului, inițiatorul proiectului de hotărâre și cei 19 consilieri locali care au votat proiectul.

https://carierapeprimulplan.ro/index.php/inscriere-grup-tinta/spot_img

Subscribe

Related articles

Lipsă de bun simț! Mănâncă semințe în Berc

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a prezentat...

Cyberpunk Robotics, ambasadorii României în Panama

România va fi reprezentată cu mândrie la FIRST Global...

Furt! La Câmpia Turzii „dispar lucruri”

Pe rețelele de socializare a apărut o filmare, publicată...

Ciprian Rigman USR: Educația trebuie resetată profund

Ciprian Rigman, reprezentant USR implicat activ în domeniul educației,...

Alertă în Cluj: Bunic dispărut, căutat de familie și poliție

Un bunic dispărut în municipiul Cluj-Napoca a stârnit îngrijorare...
spot_imgspot_img