spot_img

Am ascultat 8 piese din Selecția Eurovision România … ca să nu o faci tu :)

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Dragă cetitoriule, de mai bine de 10 ani, România se face de cacao la Eurovision, mai tare decât Naționala de fotbal în meciurile cu echipele mari.

Țara care, cândva, lua locul 3 în Europa, cu piesa „Let me try”, semnată de Luminița Anghel și Sistem nu mai reușește să iasă din anonimatul muzical de mai bine de 10 ani, deși le-am făcut pe toate.

Am avut semifinală națională în Salina Turda, am avut pe Cezar Ouatu cu vocea lui „specială” ca să fim prieteni și cu LGBTQ+, i-am trimis pe Todomondo sau Locomondo sau cum naiba s-or numi ăia … dar, în zadar.

Ei bine, în 2022, Televiziunea Română a ales 46 de piese care se vor lupta pentru locul în finala națională, în care va fi desemnată piesa cu care ne vom face de rușine la Torino!

Începem cu un băiat „di la Cluj” – îl cheamă Aldo Blaga și încearcă să facă tot posibilul ca să ajungă cunoscut:

Vocea lui este extraordinară, tempoul este frumos, versurile sunt de 1996, dar așa cântă Aldo, mai old-school. Nu-l judecați, ascultați-l!

Următoarea piesă pe care am luat-o în vizor este o vrăjeală făcută de Costi Ioniță! Știți că înainte de 1 decembrie 2021, Ioniță a scos o piesă cu Cream, Minodora și Diana Bucșă ? Ei bine, la Eurovision le-a înscris doar pe fete, dar cu aceeași piesă! Piesa „Dulce Românie” este excelentă, pentru un public românesc, dar pentru internațional … dați-ne voie să ne îndoim

 

Urmează un alt reprezentat al zonei manelistice din România, celebrul italian – Ciro de Luca.

Piesa, realizată în limba italiană, s-ar potrivi perfect la Torino, pentru că de Luca s-a dezvelit de mantia manelei, pentru a cuceri publicul italian.

E faină piesa, nu zic nu … dar nu cred că are potențialul să câștige etapa națională … nu într-o țară în care stilul de jurizare al Televiziunii Române pare rupt din filmele cu proști!

Urmează o piesă foarte interesantă, cu potențial de câștig, în care sound-ul balcanic se potrivește perfect cu versurile în limba engleză și cu mesajul „New age”, atât de iubit în Europa asta progresistă.

Myriam – Top of the Rainbow, este o odă adusă umanității, iubirii și atitudinii Politically Correct … oare va câștiga?

Iată o piesă care vrea să „fure startul” sau să manipuleze publicul internațional.

PETRA vorbește despre un cuplu care s-a despărțit, dar folosește un titlu care să „agațe” – Ireligios.

Defapt, religios vorbind, este o blasfemie în totalitate, comparând religia cu dragostea dintre un bărbat și o femeie. Timbrul vocal o copiază în draci pe Roxeane, … în fine, ascultați și contestați-mă 🙂 

Venim mai aproape, la Târgu Mureș, și-l ascultăm pe Vizi Imre, care cântă o piesă faină, catchy, denumită „Sparrow”. Cu un pic de similitudine cu Maroon 5, poate Vizi să vă cucerească?

Urmează o piesă care ne îndeamnă să-i transmitem interpretei că Eurovision este un concurs de muzică, nu de voice-over pentru filme XXX.

Dacă vrei să cânți și te miorlăi mai tare decât o telefonistă de la 89-89 … ai greșit concursul, fetița mea!

Ce e cel mai bun, am păstrat la sfârșit!

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor – o parodie de piesă, înscrisă la bășcălie, dar cu extraordinar de mult potențial – E-AN-NA cu Bogdan de la Vâlcea – Malere (Ați prins-o?)

Ce ziceți? Ne facem iar de minune?

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cea mai mare galaxie din Univers a fost descoperită recent – mai contestă cineva existența extratereștrilor?

Universul, cosmosul sau „marele întuneric” - oricum i-ai spune, este o vastă întindere de spațiu, materie, antimaterie și...

Nu toți copiii au amintiri plăcute de Paști

Pentru majoritatea copiilor, sărbătorile de Paști sunt frumoase, cu cadouri și tradiții spectaculoase, însă există și copii pentru...

Citește opinia GENIALĂ a unui cetățean din Câmpia Turzii despre „fiasco-ul” românesc de la Târgul Internațional de Turism de la New York

Cosmin Călușer este fiul domnului Aurel Călușer, component al Corului Asta, însă satira lui Călușer junior este la...

Cea mai ciudată poză de până acum! Ce credeți că este?

Jurnalistul, Vlad Petreanu, de la Europa FM, a publicat, ieri, fotografia atașată acestui articol, însă n-o să ghicești...
spot_img

La Cluj s-a creat un grup de solidaritate civică pentru criza provocată de CoronaVirus

În vremuri de criză e nevoie de implicare și solidaritate! Odată cu trecerea țării la scenariul 3 al crizei Corona Virus, s-a format în...
%d bloggers like this: