18.5 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIAlin Tișe vorbește despre „ritm alert” și „ritm susținut”, însă adevărul CRUD...

Alin Tișe vorbește despre „ritm alert” și „ritm susținut”, însă adevărul CRUD ȘI SINISTRU din spatele gropilor de gunoi este altul

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

De mai bine de 6 ani așteaptă județul Cluj ca gluma stupidă denumit „Centrul de Management Integrat al Deșeurilor” să devină realitate și tot de atâta vreme, incompetenții care s-au perindat în fruntea județului au declarat că vor găsi o soluție și vor finaliza construcția.

Doar în ultima săptămână, Biroul de Presă al Consiliului Județean Cluj ne-a spus, de două ori, că totul e bine și că lucrările continuă în ritm susținut și ritm alert.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că se bate pasul pe loc în continuare și, în timp ce forul deliberativ județean se îngroapă în cuvinte pompoase, adevărul este cu totul altul.

Știați că groapa de gunoi de la Odorheiul Secuiesc, unde depozitează gunoaiele orașele Turda și Câmpia Turzii este închisă de la începutul lunii?

Dar, oare, știați că nici groapa de la Aleșd și nici cele de Bistrița, Sibiu și Mureș nu pot prelua deșeurile colectate de Compania de Salubritate și Prival Ecologic Servis?

Totodată, știați că ambele societăți au încasat în ultima lună amenzi de la Garda de Mediu, deși nu au unde depozita deșeurile?

Normal că nu știați, pentru că vi se ridică gunoiul, care este apoi stocat … undeva.

În timp ce Alin Tișe și biroul său de presă format din „oameni capabili” ne vorbesc despre construirea CMID-ului, deșeurile din județul Cluj și-au dublat costurile de colectare, transport și depozitare.

Așa s-a ajuns la situația în care Compania de Salubritate de la Câmpia Turzii a solicitat ofertă de depozitare a deșeurilor … LA TÂRGU JIU! Ați citit bine, dragi prieteni, la Târgu Jiu…

Practic, din punct de vedere al costurilor, să transporți și să depozitezi o tonă de deșeuri are aceleași costuri ca și când ai vrea să achiziționezi o tonă de asfalt.

Pe de altă parte, deși mulți primari s-au bătut cu pumnul în piept că vor părăsi ADI Eco Metropolitan Cluj, adevărul este că niciunul dintre aceștia nu poate să facă acest lucru, deoarece dacă un singur membru fondator al ADI s-ar retrage, ADI-ul ar dispărea, iar toți membri, inclusiv cel care decide să se retragă, ar trebui să returneze către UE peste 140 de milioane de euro.

„Am cumpărat pubele pentru colectarea selectivă, care stau depozitate în frig și-n ploaie. Chiar dacă e plastic, acela se degradează și se va ajunge ca, după demararea colectării selective, să se spargă și să se strice toate pubelele, iar astfel să mai cumpere un rând”, spune o sursă RefleqtMedia.ro

Dar Alin Tișe vorbește despre ritm susținut și ritm alert, iar termenul de finalizare a CMID tot nu-l face public!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: