22.3 C
Turda
Monday, August 1, 2022
spot_img
HomeOPINIEEditorialAlin Tișe are motive să se teamă, iar opoziția ar face bine...

Alin Tișe are motive să se teamă, iar opoziția ar face bine să-i găsească înlocuitor

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

În cadrul ședinței de Guvern care a avut loc astăzi, reprezentanții executivului au adoptat un OUG, prin care președinții consiliilor județene vor fi aleși de către cetățeni, la fel cum s-a făcut până la alegerile din 2016.

Practic, fiecare partid politic va trebui să afișeze o listă de candidați, dar și un candidat propriu la funcția de președinte a Consiliului Județean.

De ce spunem că Tișe are motive să se teamă? Simplu … în al doilea său mandat ca președinte al CJ Cluj a făcut o serie de belele care cântăresc greu în balanța județului.

 1. Parcul Tetarom V de la Luna este încă, la stadiul de promisiune politică, asta deși încă din 2016 Tișe a anunțat construirea acestuia
 2. Centrul de Management Integrat al Deșeurilor bate pasul pe loc, iar operatorii de deșeuri sunt în pierderi constante. Gunoaiele mustesc în unele localități, așa cum veți vedea într-un articol ulterior.
 3. Societatea Comercială Drumuri și Poduri Județene, care ar trebui să aibă monopol și profituri majore, datorită asfaltărilor din județ, se zbate în pragul falimentului, asta în timp ce firmele private precum Kiat, Diferit sau Dacia Asphalt încasează bani grei de la Consiliul Județean.
 4. De trei ani, decând este președintele CJ Cluj, Tișe și aliații săi n-au făcut altceva decât să împartă banii publici conform algoritmului politic, asta deși Tișe declara, la începutul mandatului său, în 2016, că în împărțirea banului public vor conta proiectele.
 5. Tot de trei ani, Tișe se luptă pe toate fronturile să-l dea afară pe David Ciceo de la conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, asta deși aeroportul este pe profit mare, cursele se înmulțesc constant, iar Ciceo este recunoscut drept unul dintre cei mai buni manageri de infrastructuri aeroportuare din România.
 6. Că tot vorbeam despre infrastructură, ritmul greoi de asfaltare a drumurilor județene, combinat cu lucrările de foarte proastă calitate, în unele cazuri, au adus grave deservicii comunelor din județ.

 

În aceste condiții, ce a mai rămas din PSD, alături de USR, ALDE, Pro România și restul partidelor politice care speră să acceadă în Consiliul Județean Cluj n-au altă alternativă decât să-i găsească un opozant viabil lui Tișe, iar noi propunem câteva nume:

 1. Mihai Goțiu – în mandatul său de senator, Goțiu s-a dovedit destoinic și perseverent, în special în chestiuni legate de mediu. Cel mai probabil, aflat la timona județului, Goțiu va găsi soluții rapide și eficiente pentru problema gunoaielor.
 2. Ioan Rus – a fost și rămâne unul dintre cei mai emblematici politicieni ai țării. Rus este genul de om care face numai ce știe și face bine.
 3. David Ciceo – de ce nu? Ar fi răzbunarea perfectă pe care i-ar putea-o servi lui Tișe, după trei ani de hărțuire constantă.
 4. Cristina Burciu – una dintre cele mai active deputate ale țării, specializată în economie și contabilitate, Cristina Burciu ar putea fi, sociologic vorbind, alternativa perfectă la Alin Tișe.
 5. Un reprezentant al mediului de afaceri … inițial voiam să pomenim pe cineva din mediul IT, care a apărut des prin presă, în ultima vreme … nu-i vom pomeni numele, dar ar putea fi un președinte de CJ perfect.

 

Însă, vorba aceea „mai e mult până departe” și este aproape sigur că, odată cu OUG-ul de astăzi, se vor cerne multe strategii care să-l îndepărteze pe Alin Păunel Tișe din funcția pe care o deține.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: