fbpx
spot_img

Alin Popovici DEMISIONEAZĂ din Consiliul Județean Cluj

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

Unul dintre cei mai longevivi consilieri județeni, dar și unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri din județul Cluj, Alin Popovici, va demisiona din Consiliul Județean Cluj.

„Domnul Popovici Alin și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean, prin înscrisul înregistrat la Consiliului Județean Cluj cu nr. 47268/2022. Ca urmare a manifestării unilaterale de voință a domnului Popovici Alin exprimate în sensul înaintării demisiei din funcția de consilier județean, mandatul de consilier județean ocupat de către aceasta încetează de drept în data de 22.11.2022, înainte de expirarea duratei normale, în conformitate cu prevederile art. 204 alin. (2) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare. 

 

Astfel, considerăm că în acest caz sunt aplicabile prevederile art. 204 alin. (6),(7), (10) și (17) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora Consiliul judeţean trebuie să adopte o hotărâre de constatare, în prima ședință desfăşurată după apariţia  evenimentului, prin care să constate încetarea de drept a mandatului respectiv și să declare vacant locul de consilier județean în cauză.  Această hotărâre se adoptă la propunerea Preşedintelui Consiliului judeţean sau a oricărui alt ales local și are la bază un referat constatator semnat de Preşedintele Consiliului judeţean şi de secretarul judeţului. În acest sens, a fost întocmit Referatul constatator înregistrat cu nr. 47268/22.11.2022, care este atașat la referatul de aprobare.

Văzând temeiurile legale prezentate mai sus, precum și situația de fapt și de drept, proiectul de hotărâre trebuie să conțină următoarele reglementări:

  1. să constate încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de consilier judeţean al domnului Popovici Alin, ales pe Lista de candidaţi a Partidului Național Liberal, depusă pentru alegerea Consiliului Județean Cluj din data de 27 septembrie 2020;

să declare vacant locul de consilier judeţean deţinut de domnul Popovici Alin în Consiliul Judeţean Cluj, precum şi locul de membru al acestuia în Comisia de specialitate nr. 7 de turism, mediu și agricultură; ”, se arată în proiectul de hotărâre privind constatarea demisiei.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...

DREPT LA REPLICĂ: E doar o glumă sau v-ați decis de 1 Aprilie să fiți susținătorul aprig al primarului Matei, domnule Ovidiu Bucur?

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ”Cristian Matei, îi dă...

Cristian Matei, îi dă daună totală lui Adrian Nap: „Vă aflați într-o stare de asediu intelectual”

La capătul unei ședințe de consiliu local, în care Adrian Nap a fost un fel de one-man-show, contestând...

Consilierii locali ai USR Turda „NU ȘTIU NIMIC”

În ultima ședință de Consiliu Local, organizată la Turda în data de 30 martie 2023, consilierii locali ai...
%d bloggers like this: