fbpx
spot_img
HomeȘtiri din LudușAlin Coman: „Nicio piață agroalimentară din județul Mureș nu se va închide,...

Alin Coman: „Nicio piață agroalimentară din județul Mureș nu se va închide, începând de luni”

- Advertisement -

ℹ️ Motivul este simplu: în județul Mureș nu avem nicio hală agroalimentară, care să intre în prevederile HG 935 din 5 noiembrie.

‼️ Minciuna PSD, prin care de două zile se creează în mod inutil panică în rândul producătorilor, trebuie să înceteze, de îndată.

ℹ️ Am luat legătura cu prefectul județului Mureș, Mara Togănel și cu directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, dr. Kincses Sandor.↗️ M-am asigurat astfel că, pe teritoriul județului Mureș, toate piețele agroalimentare vor rămâne deschise pentru producători, comercianți și cumpărători.

ℹ️ Mai mult decât atât, punctele de vânzare situate în piețele deschise care comercializează produse lactate, brânzeturi și produse din carne au statut de magazine și vor funcționa normal.

ℹ️ Acestea nu intră sub incidența art. 10 din Hotărârea de Guvern nr. 935 din 5 noiembrie 2020, care prevede că se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor.

‼️ Fac un apel la primarii celor 102 unități administrativ teritoriale din județul Mureș și la Inspectoratul Județean de Poliție Mureș să asigure interpretarea întocmai a prevederilor Hotărârii de Guvern.”

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Punct de vedere interesant al lui Horațiu Mândruțiu în chestiunea salubrității...

0
Informațiile prezentate de mass-media în acest week-end, cu privire la depozitarea neconformă a deșeurilor de către Compania de Salubritate Câmpia Turzii, dar și amenda...

Comentarii

%d bloggers like this: