spot_img

Alexandru Iosif Dan: Starea drumurilor din comună este o problemă cu care ne confruntăm toți, dar pe care o vom depăși

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Stimați cetățeni ai comunei Tritenii de Jos, atât între Sărbătorile de Iarnă, cât și chiar în această dimineață am primit nenumărate sesizări din partea dumneavoastră, cu privire la starea drumurilor neasfaltate din comună, dar în special din satul Pădureni.


Să nu credeți nicio secundă că Primăria comunei Tritenii de Jos nu are în vedere refacerea cât mai rapidă a acestor drumuri, însă pentru corecta informare a dumneavoastră, vă supunem atenției următoarele aspecte.


Majoritatea străzilor și ulițelor din satul Pădureni au fost afectate de lucrările de introducere a rețelei de apă şi canalizare. Refacerea acestor străzi este atributul titularului de contract, SC AWE Infra SRL, motiv pentru care – în repetate rânduri – am purtat discuții cu reprezentanții societății.
Suntem conștienți de disconfortul creat, însă dacă, până la finalizarea lucrărilor de către Awe Infra, Primăria Tritenii de Jos intervine cu piatră spartă pe drumurile respective, Curtea de Conturi a județului Cluj ne poate imputa acestei cheltuieli, considerându-le deturnare de fonduri.


Pe de altă parte, printr-un efort administrativ, Primăria comunei Tritenii de Jos a reușit să obțină o finanțare SUPLIMENTARĂ, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru efectuarea branșamentelor la apă şi canalizare, în Pădureni.


Astfel, pe de o parte, titularul de contract nu putea readuce drumurile la starea inițială, întrucât mai trebuie efectuate și branșamentele și, pe de altă parte, efortul financiar al fiecărui cetățean este redus considerabil, deoarece MDLPA va susține cheltuielile cu branșamentele.


Avem un disconfort în comună, avem drumuri care sunt săpate, dar trebuie să fim conștienți și de faptul că avem o vreme „moale”, cu ploi și ceață, care favorizează formarea de noroi și bălți. Nu avem o iarnă caracteristică, iar asta se relevă pe toate drumurile neasfaltate din comună.
Tot ceea ce vă cerem este să fiți receptivi la lucrările efectuate, întrucât se realizează înspre creșterea considerabilă a calității vieții în comuna noastră.


Împreună vom trece peste toate aceste neajunsuri! Vă mulțumesc pentru înțelegere și răbdare!

Alexandru Iosif DAN,
Primarul comunei Tritenii de Jos

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Rupt de beat, la volan, prin Triteni

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 03.17, un bărbat de 31 de ani din comuna...

De râsul lumii – meci de fotbal ANULAT la Triteni pentru că nu s-au prezentat … ARBITRII!

De obicei, când o echipă nu se prezintă la un meci de fotbal, meciul se anulează, iar echipa...

Campanie de colectare a Deșeurilor Electrice, în Comuna Tritenii de Jos!

În perioada 28-29 aprilie se desfășoara campania Comune Curate în comuna Tritenii de Jos, județul Cluj.     Astfel, persoanele care...

Perchezitie la Tritenii de Jos!

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au derulat activități pentru combaterea...
spot_img

Peste 9.000 de părinți au apelat serviciul de telemedicină ALOPEDI pe parcursul anului 2020

În urma unei analize realizate de Consiliul Județean Cluj împreună cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, pe parcursul...
%d bloggers like this: