7.9 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeStiri AlbaAjutati la salvarea paturilor destinate bolnavilor de TBC din Spitalul de Boli...

Ajutati la salvarea paturilor destinate bolnavilor de TBC din Spitalul de Boli Cronice Campeni: Stigma nu este o solutie; Motii vor sa se trateze “acasa”!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Spitalul de Boli Cronice Campeni din judetul Alba, fost mare Sanatoriu TBC din Muntii Apuseni, este actualmente un spital cu profil cronic si care are aprobata in structura sa o sectie de Pneumologie cu un numar de paturi destinate diagnosticarii si tratarii bolnavilor de tuberculoza din zona. Acest spital este situat la 90km de Alba Iulia, 110 km de Aiud, aproximativ 130-140km de Centrele Universitare Cluj si Sibiu si aproximativ 170-180km de Centrele Universitare Targu Mures si Oradea.

Prin specificul specialitatii medicale numite pneumoftiziologie si deservita in cadrul unitatii sanitare de catre 3 medici, spitalul preia practic intreaga patologie pulmonara de pe valea Ariesului, aproximativ 50.000 de locuitori raspanditi pe o suprafata de aproximativ 2.000 km patrati de teren predominant muntos si reprezentand aproximativ 70% un mediu rural.

Anumite voci sunt determinate si sustin “taierea” acestor paturi de TBC spun ei “neprofitabile financiar” si posibil restructurare de personal.

In acest sens pe net a aparut o petitie, prin care se cere pastrarea paturilor pentru TBC.

https://www.petitieonline.com/ajutati_la_salvarea_paturilor_destinate_bolnavilor_de_tbc_din_spitalul_de_boli_cronice_campeni_stigma_nu_este_o_solutie_motii_vor_sa_se_trateze_acasa

Semnati, daca ca pasa!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: