spot_img
spot_img

Adrian Varga: „Reprezint noua generație de politicieni. O generație pragmatică și determinată, care știe ce vrea!”

spot_img

Cel mai tânăr lider politic din zona TurdaCâmpia Turzii este Adrian Varga, președintele ALDE Tritenii de Jos.

Acesta a acceptat să acorde un interviu pentru RefleqtMedia, în care să vorbim despre starea actuală a politicii locale, despre planurile sale de viitor, dar și despre realitățile generației sale.

Reporter: Pentru cine nu știe, cine este Adrian Varga?

Adrian Varga: Hmmm, interesantă întrebare. Am 28 de ani, sunt absolvent al Universității Babes Bolyai din Cluj Napoca Facultatea de Studii Europene, dar și al Facultății de Drept din cadrul Universității Dimitrie Cantemir, locuiesc în Tritenii de Jos, unde mă ocup de afacerea familiei. Reprezint noua generație de politicieni. O generație pragmatică și determinată, care știe ce vrea!

Reporter: Ce vrea generația de politicieni pe care o reprezinți?

Adrian Varga: Am să-ți răspund printr-o întrebare, ție îți place orașul în care locuiești? Dar județul? Dar țara? Crezi că se pot face lucruri în așa fel încât acestea să devină mai frumoase, mai prospere și să se dezvolte pentru viitorul nostru și-al copiilor noștri? Dacă răspunsul la primele trei întrebări este negativ, iar la al patrulea este pozitiv, atunci ai înțeles și tu ce vrea generația din care fac parte.

Reporter: De ce ai trecut de la PNL, la PSD, iar acum la ALDE?

Adrian Varga: Într-o lume a schimbărilor și fluctuațiilor continue și într-o lume politică în care doctrinele au lăsat locul coeziunii din echipe, este normal să schimbi opțiunea politică. Am trecut de la PNL, spre PSD pentru că am crezut într-un om, Valer Sașa, dar și pentru că nu am fost de acord cu candidatul pe care PNL Cluj l-a desemnat pentru funcția de primar al comunei Tritenii de Jos. Acum am ales calea ALDE deoarece doresc să-mi croiesc singur drumul în viața politică și sunt de părere că ALDE este o unealtă viabilă pentru un acest demers. În opinia mea oamenii construiesc partidele, nu invers, partidele trebuie să urmeze o doctrină prin care să aducă noi persoane, fără a se delimita de vechii membri.
Reporter: Dintre colegii tăi de la PNL, care au trecut la PSD … câți te-au urmat la ALDE?
Adrian Varga: La alegerile interne ALDE Triteni, au fost prezenți aproximativ 100 de persoane, de atunci completez aproximativ 50 de adeziuni pe săptămână, aici se pune accent pe persoană nu pe partid, prietenii te urmează indiferent de partid.

Reporter: Ce părere ai despre politica din Triteni?

Adrian Varga: Din păcate, populismul este , de multe ori, folosit pentru a masca interesele meschine ale unora. La fel se întâmplă și în comuna noastră, aici opoziția se face împotriva anumitor persoane nu împotriva indeilor, ca și în mai multe localități, nu contează dacă cineva are o idee bună, dacă nu e în „barca ta”, te opui acestei idei, chiar dacă prin acțiunea ta au de pierdut multe persoane.

Reporter: Ce planuri de viitor are ALDE Triteni?
Adrian Varga: Este o perioadă în care avem foarte mult de lucru. Pregătim lansarea primei organizații politice de femei din Tritenii de Jos, care va avea loc în data de 8 martie. După acel moment, împreună cu membrii biroului local ALDE, persoane cu experiență politică și studii superioare, cu care mă consult mereu, vom programa anumite accțiuni, de genul celor sportive, educative prin care putem ajuta comunitatea locală.

Reporter: Ești președintele ALDE Tritenii de Jos și ai susținerea liderilor de la Câmpia Turzii și Cluj. Te gândești la o posibilă candidatură la Primăria Tritenii de Jos?

Adrian Varga: ALDE Tritenii de Jos va avea un candidat la Primărie, însă numele și strategia candidatului va fi decisă doar după un sondaj de opinie pe care-l vom realiza, cel mai probabil, în 2019, asta în cazul în care nu se schimbă ceva la nivel național.

Reporter: De ce are nevoie comuna Tritenii de Jos pentru a se dezvolta?

Adrian Varga: Fără doar și poate, avem nevoie de investiții, locuri de muncă astfel încât consătenii din diaspora să se poată stabili aici și să poată munci pe un salar decent, am o mulțime de prieteni plecați în țări străine care pur și simplu nu au la ce se întoarce aici. Astăzi o bună parte din cetățenii Comunei Triteni lucrează la zeci de kilometri depărtare, unde petrec aproximativ 3 ore dintr-o zi doar pe drum. Dacă vom reuși să obținem aceste atuuri, comuna Tritenii de Jos va fi pe drumul cel bun.

Reporter: Adi, îți mulțumesc!

Adrian Varga: Asemenea și vouă! Succes!

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Cod galben de ceață în zona Turda – Câmpia Turzii! Se poate forma ghețuș și polei

Administrația Națională de Meteorologie a remis, în această dimineață,...

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Georgeta Petrovan a plecat spre lumină!

Fostul Șef Serviciu din Primăria Municipiului Câmpia Turzii, Georgeta...

Iarna face ravagii în județul Alba

În ceea ce privește circulația pe drumurile naționale din...

Bugetul comunei Mihai Viteazu, lansat în dezbatere publică

Comuna Mihai Viteazu se mândrește, în 2022, cu unul...

PSD Cluj a depus listele candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Astăzi, 22.10.2020, Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat...

Captură – record la Complexul de Agrement Trei Lacuri

La Câmpia Turzii sunt pești, nene, nu glumă! Cel mai...
spot_img
spot_imgspot_img

Primăria Turda deschide mâine Biroul Unic al Serviciilor Publice

Primăria Municipiului Turda inaugurează joi, 28 februarie 2019, Biroul Unic al Serviciilor Publice, destinat exclusiv lucrului cu publicul. Astfel, turdenii, persoane fizice și juridice,...

Un copil care se zbate între viață și moarte, are nevoie de noi!

S.O.S   "VA ROG SA NE AJUTATI SI PE NOI "   Acesta este mesajul care l-am primit aseară de la o mămică care are mare nevoie de...

-Festivalul Peștelui Câmpia Turzii- 19-20 mai 2018 – un week-end dedicat distracției și bunului gust

Ne apropiem de un week-end în care gastronomia pescărească și pasiunea pentru pescuit se vor îmbina spre deliciul și încântarea tuturor celor prezenți la...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: