spot_img
spot_img

Adrian Varga: „Reprezint noua generație de politicieni. O generație pragmatică și determinată, care știe ce vrea!”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Cel mai tânăr lider politic din zona Turda – Câmpia Turzii este Adrian Varga, președintele ALDE Tritenii de Jos.

Acesta a acceptat să acorde un interviu pentru RefleqtMedia, în care să vorbim despre starea actuală a politicii locale, despre planurile sale de viitor, dar și despre realitățile generației sale.

Reporter: Pentru cine nu știe, cine este Adrian Varga?

Adrian Varga: Hmmm, interesantă întrebare. Am 28 de ani, sunt absolvent al Universității Babes Bolyai din Cluj Napoca Facultatea de Studii Europene, dar și al Facultății de Drept din cadrul Universității Dimitrie Cantemir, locuiesc în Tritenii de Jos, unde mă ocup de afacerea familiei. Reprezint noua generație de politicieni. O generație pragmatică și determinată, care știe ce vrea!

Reporter: Ce vrea generația de politicieni pe care o reprezinți?

Adrian Varga: Am să-ți răspund printr-o întrebare, ție îți place orașul în care locuiești? Dar județul? Dar țara? Crezi că se pot face lucruri în așa fel încât acestea să devină mai frumoase, mai prospere și să se dezvolte pentru viitorul nostru și-al copiilor noștri? Dacă răspunsul la primele trei întrebări este negativ, iar la al patrulea este pozitiv, atunci ai înțeles și tu ce vrea generația din care fac parte.

Reporter: De ce ai trecut de la PNL, la PSD, iar acum la ALDE?

Adrian Varga: Într-o lume a schimbărilor și fluctuațiilor continue și într-o lume politică în care doctrinele au lăsat locul coeziunii din echipe, este normal să schimbi opțiunea politică. Am trecut de la PNL, spre PSD pentru că am crezut într-un om, Valer Sașa, dar și pentru că nu am fost de acord cu candidatul pe care PNL Cluj l-a desemnat pentru funcția de primar al comunei Tritenii de Jos. Acum am ales calea ALDE deoarece doresc să-mi croiesc singur drumul în viața politică și sunt de părere că ALDE este o unealtă viabilă pentru un acest demers. În opinia mea oamenii construiesc partidele, nu invers, partidele trebuie să urmeze o doctrină prin care să aducă noi persoane, fără a se delimita de vechii membri.
Reporter: Dintre colegii tăi de la PNL, care au trecut la PSD … câți te-au urmat la ALDE?
Adrian Varga: La alegerile interne ALDE Triteni, au fost prezenți aproximativ 100 de persoane, de atunci completez aproximativ 50 de adeziuni pe săptămână, aici se pune accent pe persoană nu pe partid, prietenii te urmează indiferent de partid.

Reporter: Ce părere ai despre politica din Triteni?

Adrian Varga: Din păcate, populismul este , de multe ori, folosit pentru a masca interesele meschine ale unora. La fel se întâmplă și în comuna noastră, aici opoziția se face împotriva anumitor persoane nu împotriva indeilor, ca și în mai multe localități, nu contează dacă cineva are o idee bună, dacă nu e în „barca ta”, te opui acestei idei, chiar dacă prin acțiunea ta au de pierdut multe persoane.

Reporter: Ce planuri de viitor are ALDE Triteni?
Adrian Varga: Este o perioadă în care avem foarte mult de lucru. Pregătim lansarea primei organizații politice de femei din Tritenii de Jos, care va avea loc în data de 8 martie. După acel moment, împreună cu membrii biroului local ALDE, persoane cu experiență politică și studii superioare, cu care mă consult mereu, vom programa anumite accțiuni, de genul celor sportive, educative prin care putem ajuta comunitatea locală.

Reporter: Ești președintele ALDE Tritenii de Jos și ai susținerea liderilor de la Câmpia Turzii și Cluj. Te gândești la o posibilă candidatură la Primăria Tritenii de Jos?

Adrian Varga: ALDE Tritenii de Jos va avea un candidat la Primărie, însă numele și strategia candidatului va fi decisă doar după un sondaj de opinie pe care-l vom realiza, cel mai probabil, în 2019, asta în cazul în care nu se schimbă ceva la nivel național.

Reporter: De ce are nevoie comuna Tritenii de Jos pentru a se dezvolta?

Adrian Varga: Fără doar și poate, avem nevoie de investiții, locuri de muncă astfel încât consătenii din diaspora să se poată stabili aici și să poată munci pe un salar decent, am o mulțime de prieteni plecați în țări străine care pur și simplu nu au la ce se întoarce aici. Astăzi o bună parte din cetățenii Comunei Triteni lucrează la zeci de kilometri depărtare, unde petrec aproximativ 3 ore dintr-o zi doar pe drum. Dacă vom reuși să obținem aceste atuuri, comuna Tritenii de Jos va fi pe drumul cel bun.

Reporter: Adi, îți mulțumesc!

Adrian Varga: Asemenea și vouă! Succes!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

O casa de chirpici de la Triteni Colonie, data exemplu de arhitectul sef al judetului

Chirpiciul este materialul de constructii cel mai utilizat la casele vechi (si noi) din Transilvania. Una dintre aceste case...

Primăria Tritenii de Jos recrutează polițiști locali! HAIDE ÎN ECHIPA NOASTRĂ!

U.A.T. COMUNA TRITENII DE JOS organizează în data de 22.07.2022 la sediul din localitatea Tritenii de Jos, str....

Patru rezervoare noi de apă pentru comunele Viișoara și Tritenii de Jos

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizația de construire a patru noi rezervoare de înmagazinare...
spot_img

Rata incidenței COVID-19 a sărit de 6, în județul Cluj

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: ➡️ Rata incidenței pe județul Cluj : 6,60; ➡️ În ultimele 24 de ore, 595 persoane au...
%d bloggers like this: