Adrian Nap va candida la Primăria Turda, dar … din partea cărui partid?

spot_imgspot_img

A venit momentul pe care-l așteptam încă din anul 2016. Adrian Nap a declarat că va candida la Primăria Turda.

Era și cazul, devreme ce acest om, cu bune, cu rele, cu tot ce s-a întâmplat politic/jurnalistic/uman între mine și el, are foarte multe atuuri pentru o candidatură la cea mai râvnită funcție din Turda.

Dacă ar fi să fac o analiză SWOT rapidă a lui Adrian Nap, aș zice așa:

Puncte bune (Strenghts): Notorietate, capacitate de a se certa, aptitudini manageriale bune (în privat), abilitate politică de netăgăduit(știe să negocieze funcții).

Puncte slabe (Weaknesses): Impulsivitate, nesiguranță în propriile puteri, lipsa unui partid politic, necunoștință în materie de legi/legislație/aspecte juridice (deși are studii universitare în domeniu).

Oportunități (Opportunities): Majoritatea turdenilor care-l cunosc pe Adrian Nap îl știu fie pe gardianul public, Adrian Nap, fie pe omul de afaceri – Adrian Nap, fie pe politicianul – revelație, Adrian Nap… dar nimeni nu știe ce poate face OMUL, Adrian Nap… iar din punctul meu de vedere, omul – Adrian Nap este bine intenționat, știe să negocieze, știe să se comporte în raport cu aliații și are orgoliul necesar să le dea peste nas la inamici.

Amenințări (Threats): Tocmai lipsa de experiență în juridic și în administrativ l-ar putea face pe Nap un primar slab, dacă ar fi să fie ales.

Iar acum apare întrebarea: DE LA CE PARTID VA CANDIDA ADRIAN NAP LA PRIMĂRIA TURDA? E clar că struțo-cămila pe care vor s-o formeze PMP, USR și FD nu reprezintă varianta de candidatură pentru Nap, pentru că această structură – la Turda – NU EXISTĂ.

Degeaba ne ascundem după dește. USR Turda este un partid de boemi ai politicii și ai administrației. Manipulatori, frustrați, speculanți – USR nu are lider, nu au capacitate de impact, nu au credibilitate. Partidul Mișcarea Populară și Adrian Nap, din nefericire, astăzi – sunt necoplanari. Nap a fost dat afară din PMP de aripa „maximă” a partidului, deoarece turdeanul susține aripa „lungă”. Pe de altă parte, Forța Dreptei Turda nu există.

În schimb, Adrian Nap a fost prezent, săptămâna trecută, la un eveniment politic foarte interesant – lansarea organizației CLUJ a Partidului Republican – parte a alianței AUR.

Deși consilierul local turdean a afirmat că NU își schimbă partidul, că totul este lapte și miere … mai degrabă îl văd candidând din partea alianței AUR, cu susținerea lui Mircea Irimie. Să recunoaștem, ca alternativă pentru Turda, Irimie este perimat – de 8 ani nu mai reușește nicio victorie politică și, o susținere pentru Adrian Nap ar fi mai percutantă pentru Republicani, decât o candidatură al lui Irimie.

Îl poate învinge Adrian Nap pe Cristian Matei, în lupta pentru Primăria Turda? Sondajele spun că nu, forțele din spatele celor doi spun (de asemenea) că NU, daaaar … astăzi este mult prea devreme pentru a ne exprima pe acest subiect.

Oricum, indiferent de partide, șanse, calcule, decizia lui Nap este o veste bună în contextul primenirii democrației locale, la Turda (asta dacă nu va fi iepurașul cuiva) 🙂

spot_img
%d bloggers like this: