29 C
Turda
Thursday, July 28, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiAdrian Mischian propune crearea unei identitati gastronomice

Adrian Mischian propune crearea unei identitati gastronomice

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Buna dimineața dragi prieteni,
vă salut din nou de pe malul ”Racoșei navigabile peneliste”!

Fiind început de weekend, subiectul care vi-l propun astazi este unul mai ”soft” și este legat de identitatea gastronomică a unei localități.
Recunosc că, ideea am preluat-o de la candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, profesorul Fițiu (USAMV Cluj) și pe considerentul că este interesantă, vreau să v-o prezint și vouă.

Profesorul Fiţiu, pentru a aduce o schimbare imaginii turistice a Clujului, propune transformarea acestuia într-un oraş gastronomic. Acesta doreşte să ajute Clujul să-şi câştige identitatea gastronomică, promovând produsele tradiţionale locale, care să fie asociate cu orașul, crescând astfel şi numărul de turişti care sunt interesaţi de a vizita reședința de județ. Cum intenţionează profesorul Fiţiu, să realizeze acest lucru? Acesta doreşte să adopte o politică publică prin care să finanţeze 100 de restaurante locale care sunt de acord să poziţioneze în prim plan aceste produse reprezentative. Parteneriatul dintre primărie şi aceste restaurante doreşte să transforme aceste preparate culinare tradiţionale, alături de locurile în care sunt servite, în atracţii turistice.

O idee interesantă, care cred că poate fi subiectul unui proiect local. Avem și în Câmpia Turzii, mulți pasionați de bucătărie, inclusiv profesioniști recunoscuți la nivel național, care cred că ar putea da viață unui astfel de proiect. Cu siguranță și în Câmpia Turzii există o identitate gastronomică locală, care dacă este promovată corespunzător, va aduce vizitatori în localitatea noastră.

Chiar dacă subiectul pe care vi l-am propus nu poate fi catalogat ca un subiect ”forte” de campanie electorală (în comparație cu mormanele de gunoi, cu gropile din asfalt, cu spațiile verzi neîntreținute, cu o școală lăsătă în paragină, cu trotuarele degradate etc.), aștept cu interes părerile voastre.

Adrian Mischian, candidat PMP la Primăria Câmpia Turzii

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: