spot_img
spot_img

Adrian Mischian despre „investiția de tip spin-off” din Parcul Industrial Tetarom V

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Sedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpia Turzii din luna iulie 2018 nu a ieşit din tiparul obişnuit, cu aceleaşi discuţii aprinse între conducerea administraţiei locale şi opoziţie, cu proiecte de hotarâre ce necesitau discuţii în comisiile de specialitate, în care iniţiatorii să lamurească anumite aspecte, dar care, ne sunt aduse cu 10-15 minute înainte de şedinţă, cum a fost cazul proiectului ce viza contractul de asociere în vederea constituirii şi functionării Parcului Industrial Tetarom 5.

Acest punct de pe ordinea de zi a generat discuţii, opoziţia criticând faptul că, proiectul de hotarâre nu a fost prezentat spre studiu din timp. Este şi motivul principal pentru care am votat împotriva proiectului, pe lângă faptul că principalele beneficii le va avea Comuna Luna, în condiţiile în care Municipiul Câmpia Turzii are propriul parc industrial, iar platforma industrială Mechel este un loc mult mai propice pentru dezvoltare industrială, în comparaţie cu un teren destinat păşunatului, aflat în circuitul agricol al Comunei Luna.

Pentru că administraţia locală uită mereu să facă dezbateri publice pe proiecte ce vizează comunitatea noastră, încerc să vă prezint eu cîteva aspecte din contractul de asociere dintre Consiliul Judeţean Cluj, Comuna Luna si Municipiul Câmpia Turzii, pentru înfiinţarea Tetarom 5.

Extras contract de asociere – art. 5.3.2:” Pe întrega durată de existenţă a parcului industrial, Comuna Luna va încasa toate obligaţiile financiare ce cad în sarcina rezidenţilor, respectiv taxe, impozite şi alte obligaţii prevăzute de legislaţia în vigoare, care se fac venit la bugetul local.”

Extras contract de asociere – articol 5.4.3, capitol drepturi, obligaţii şi atribuţii Partener 2 (Mun.Câmpia Turzii): ”Să sprijine demararea activităţii în parcul industrial prin realizarea unei investiţii de tip spin-off, direct sau indirect printr-o societate cu capital majoritar al Municipiului Câmpia Turzii”.

Spin-off-urile sunt întreprinderi, care urmează să se înființeze pe baza unui rezultat obținut dintr-un proiect de cercetare al unei organizații științifice de drept public (instituție de cercetare sau universitate), fiind create în cadrul unei instituții gazdă (în cazul nostru TETAROM 5). Din explicaţiile primarului Câmpiei Turzii, este o investiţie de circa 1.200.000 Euro (nu ne-a spus daca e cu/fără TVA) suportată integral de la bugetul local al Câmpiei Turzii, realizată în Comuna Luna cu toate că, localitatea nostră are propriul parc industrial.
Intreprinderea de tip spin-off este un concept inovativ, care poate fi asociat foarte bine cu sinergiile ce decurg dintr-un incubator de afaceri, dar, din pacate, guvernarea PNL-UDMR-PPUSL şi primarul Câmpiei Turzii a trasformat incubatorul de afaceri în sediu de poliţie.

Personal, trec cu vederea jignirile consilierului judeţean Cristian Haiduc le-a avut la adresa mea şi a consiliului local, nu este prima dată şi probabil nici ultima când o face, trec cu vederea şi acuzaţiile de populism pe care le face în mod repetat la adresa mea, consilierul PNL Mihail Pătruţiu, chiar nu mă interesează părerea lor, probabil sunt sarcini de partid.

În schimb, ceea ce gândesc locuitorii din Câmpia Turzii mă interesează foarte mult şi aştept cu interes punctele Dvs. de vedere.

Adrian Mischian – consilier local CL Câmpia Turzii

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

La volan prin cartierul Lut sub efectul a 4 droguri

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Câmpia Turzii au...

Medicul, Tiberiu Vedean, este NEVINOVAT!

In cursul zilei de ieri, o persoana a adus alegatii foarte grave medicului, Tiberiu Vedean. Initial, RefleqtMedia a publicat stirea care...

Doamnele de la Baza 71 Aeriana s-au imbracat in IE

IA românească, un mijloc de promovare a identităţii românilor Astăzi sărbătorim naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele. Tot astăzi,...
spot_img

Cristina Burciu: „Tichete pentru mese calde destinate vârstnicilor cu pensia minimă socială”

Executivul continuă măsurile de relansare a vieții românilor afectați de pandemia coronavirusului, cuprinse în Programul „Reclădim România”. Una dintre prevederile importante ale acestuia este acordarea...
%d bloggers like this: