Adrian Mischian: „Ceea ce trebuia să fie o formalitate, un moment festiv in care noul consilier să depună jurământul în slujba municipiului, s-a transformat într-o discuție de talcioc”

spot_imgspot_img

De ceva perioadă, nu mi-am mai prezentat opiniile cu privire la sedințele de Consiliu Local al Câmpiei Turzii, rezumandu-mă la luările de cuvânt din plenul acestora. Mi-am propus sa reiau vechiul obicei, mai ales că, sedinta ordinară CL Câmpia Turzii de ieri 31/01/2019, imi dă motive să fac acest lucru.

Ceea ce trebuia să fie un prilej de sărbătoare pentru un nou coleg de-al nostru din consiliu local, d-l Liviu Man, membru al PPU (SL), care il înlocuiește pe d-l Tot Vasile, s-a transformat într-o gâlceavă marca USL (PSD- PNL). Ceea ce trebuia să fie o formalitate, un moment festiv in care noul consilier să depună jurământul în slujba municipiului, s-a transformat într-o discuție de talcioc, între o parte a consilierilor PSD și primarul PNL al orașului.


Mi-au cerut punctul de vedere mai multe persoane care au urmarit ședința sau care au văzut reportajul Antenei 1 cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Le-am transmis ca am decis să nu intervin in acest subiect pe motivul că decizia luată privește numai PPU(SL) și nu cred că este treaba altor partide. La fel cred că, nu era cazul ca d-l primar, membru si domnia sa în alt partid, să se transforme în apărătorul cauzei PPU (SL), acest lucru nefacând altceva decât sa alimenteze suspiciunile asupra subiectului. Poziția d-nei Mihaela Rozor, presedinte PPU(SL) Cluj, cred că era suficientă, respectiv că d-l Tot Vasile nu mai este membru de partid și din acest motiv își pierde calitatea de consilier local. Restul ține doar de bucătăria internă a PPU(SL). Sunt prieten cu d-l Tot Vasile, este un bun profesionist și cred că fiind și avocat de profesie, are abilitățile necesare să se apere singur și nu cred că era cazul să fie apărat de alte persoane, într-o sedintă de consiliu local. Dacă acest lucru era făcut în declarații de presă sau pe reteaua de socializare era altceva. 

Au fost subiecte mult mai importante pe ordinea de zi, a fost proiectul de hotărâre ce privește programul “Școală după școală” (after school), program ce funcționează cu dificultate in toate scolile din localitate datorită unei legislații precare, știu acest lucru pentru că fac parte din consiliu de administrație al Scolii Mihai Viteazu.

A mai fost proiectul de hotărâre ce privește Scoala Avram Iancu, care prin modernizarea fostei centrale termice din incinta școlii, poate sa reglementeze în sfârșit, după mult timp, problema sălilor de curs, numărul insuficient al acestora perturbând programul de învățământ al școlii. 

Ca să nu mai vorbim de faptul că, toată energia consiliului local ar trebui îndreptată acum spre întocmirea unui buget de venituri și cheltuieli pe anul 2019, care să asigure o dezvoltare adecvată a municipiului nostru.

Cred că erau subiecte mult mai potrivite care să le dezbatem si sa le alocam mai mult timp..

Din partea mea si a PMP Câmpia Turzii, vreau să-l felicit pe d-l Liviu Man pentru funcția de consilier local și să-i urez succes în proiectele domniei sale!

Adrian Mischian – consilier local PMP Câmpia Turzii

spot_img
%d