spot_img
spot_img

Administrația locală de la Câmpia Turzii este pregătită de venirea sezonului rece

spot_img

La începutul acestei săptămâni, edilul municipiului – Dorin Nicolae LOJIGAN – a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Scopul acesteia a fost identificarea problemelor cauzate de instalarea sezonului rece, dar și mijloacele și resursele necesare combaterii lor.

Principalele două chestiuni asupra cărora s-a insistat au fost persoanele fără adăpost, respectiv combaterea efectelor produse de căderile de zăpadă.

Prima chestiune discutată a fost legată de eliminarea cât mai eficientă a efectelor nedorite cauzate de căderile de zăpadă.
Din prognozele primite la nivelul unității noastre teritoriale rezultă că există posibilitatea ca în acest sezon să apară perioade cu căderi abundente de zăpadă.

Tocmai din aceste raționamente, a fost realizată o evaluare a capacității tehnico-logistice de care S.C.Domeniul Public și Compania de Salubritate S.A. dispun în vederea îndeplinirii sarcinilor pe durata sezonului rece.

Ambele societăți subordonate Consiliului Local sunt în deplină capacitate tehnico-logistică, la nivelul DPCT existând stocuri de material antiderapant similare cu cele din anul precedent.

Totodată – întregul parc auto de utilitare de care dispun atât DPCT, cât și Compania de Salubritate sunt echipate și pregătite tehnic în vederea combaterii căderilor de zăpadă și degajării, într-un mod cât mai eficient și prietenos cu necesitățile cetățenilor a străzilor din municipiu.

De asemenea, ambele societăți comerciale au echipe de angajați care vor asigura permanența, astfel încât intervențiile să fie cât mai rapide și eficiente.

Numărul UNIC pus la dispoziția cetățenilor pentru semnalarea eventualelor probleme ridicate de căderile de zăpadă este 0264 991 – numărul de dispecerat al Poliției Locale, care va asigura legătura cu toate echipele de intervenție.
Înafară de Domeniul Public și Compania de Salubritate, există echipe pregătite 24 de ore din 24 la Compania de Apă Arieș S.A., Eon Gaz și Electrica Furnizare, care vor acționa în regim de urgență pentru remedierea eventualelor probleme semnalate de populație.

Cât privește străzile, în conformitate cu normativele și uzanțele în vigoare, acestea au fost clasificate pe categorii de importanță.

Categoria I, pe care se va interveni de îndată, este reprezentată de principalele artere ale municipiului Câmpia Turzii: str. Laminoriștilor, 1 Decembrie 1918, Avram Iancu, Aurel Vlaicu, Gheorghe Barițiu, Republicii etc.

Cea de-a doua categorie este reprezentată de rutele alternative și de legătură între principalele artere de circulație: străzile Parcului, Băii, Andrei Mureșanu, Mureșului, Mihai Eminescu, Nicolae Titulescu, Traian etc.

Ultima categorie cuprinde străzile de lungime mică, de obicei cu circulație mai redusă.

Referitor la persoanele fără adăpost, 6 oameni vor avea nevoie de locare în locuințele modulare achiziționate de administrația locală în anii precedenți.

„Ceea ce îi rog pe cetățenii urbei noastre este să respecte regulamentele și hotărârile legate de gospodărirea municipiului și să curețe trotuarele și căile de acces către curțile și imobilele în care locuiesc. Fac apel la solidaritatea de care locuitorii municipiului nostru au dat dovadă și în anii trecuți, la hărnicia și abnegația tratării problemelor apărute la nivel de oraș. Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor cetățenilor și avem responsabilitatea să acționăm pentru a combate efectele nedorite ale vremii”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Investiție de peste 5 milioane de euro, în comuna Ceanu Mare

Deschiderea spre investiții private externe, manifestată de domnul primar,...

Bănci și pubele rupte în parcurile din Micro – Turda

Din păcate eforturile depuse de administrația locală pentru a...

Coronavirus confirmat in JUDETUL MURES

Astăzi a fost confirmat primul caz pozitiv de infecție...

O nouă campanie de donare de sânge a tinerilor liberali din Câmpia Turzii

Organizaţia de tineret a Partidului Naţional Liberal Câmpia Turzii...

Un nou clujean în Guvernul României

Până în acest moment, Vasile Dîncu, Mircea Abrudean, Sabin...
spot_img
spot_imgspot_img

Primăria Turda: Au fost amenajate zonele de relaxare de-a lungul malului Arieșului

Echipele de la Domeniul Public au amenajat peste 10 platforme betonate pe care sunt amplasate bănci și coșuri de gunoi pe malul râului Arieș.   Pe...

Sedinta cu SCANDAL la Turda – Pierre Dassilu a fost evacuat din sala

Punctul 3.2 al sedintei ordinare de consiliu local de la Turda a fost unul cu scandal. Asta deoarece celebrul legionar in rezerva, cu o condamnare...

MFP flexibilizează titlurile de stat destinate populației din cadrul Programului Tezaur

Ministerul Finanțelor Publice modifică și completează, printr-un proiect de hotărâre, Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: