fbpx
spot_img
spot_img

Adi Mischian vrea alegerea primarului în două tururi – cu atitudinea actuală n-o să-l ajute nici 22 de tururi

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

În ultima lor miză politică, popularii de la Câmpia Turzii au venit cu ideea de a milita pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin.

„Alegerile locale din 2016 au arătat deja că alegerea primarului într-un singur tur, dăunează democrație, în multe localități din țară, primarii fiind votați de 7%-10% dintre cetățenii cu drept de vot.

Partidul Miscarea Populara a depus în 2018, în Parlament, un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi.

În acest sens, strângem, în toată țara, 1 milion de semnături pe care le vom depune în Parlamentul României. Împreună putem arăta că voința cetățenilor este pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin, iar proiectul legislativ al PMP este esențial pentru democrație.”, spune Adi Mischian – liderul de-facto al PMP Câmpia Turzii.

Atât motivația, cât și obiectivul celor de la PMP se leagă de o pistă falsă: indiferent că ar fi vorba despre un tur de scrutin sau două, pentru alegerea primarului, nu are cum să producă schimbări reale în configurația electorală de la Câmpia Turzii sau de la Turda, iar RefleqtMedia vă arată de ce:

-atât la Câmpia Turzii, cât și la Turda, PMP s-a poziționat ca un cățeluș politic ținut în lesă și botniță de PSD, deși este un partid care se marketează a fi de dreapta.

-astfel, atât la Câmpia Turzii, cât și la Turda, PMP latră doar când îi permite stăpânul (PSD)

-lungile luări de poziții, din care fiecare citește cât are răbdare, coroborate cu atitudinea înspăimântată a celor doi lideri ai PMP-ului, Adrian Nap și Adrian Mischian îi declasifică pe aceștia drept lideri ai unei opoziții reale.

-configurația actuală din punct de vedere politic arată o realitate cruntă, în care la Câmpia Turzii există doar doi factori de poziționare politică – Dorin Lojigan și Petre Pop – în rest, niciun alt politician nu are carismă, notorietate și credibilitate (trei factori sine qua non pentru a combate mecanismul de vot politic al celor doi). Avram Gal are notorietate, are și un fel de carismă, dar nu are credibilitate.

-pe de altă parte, la Turda, configurația actuală politică prezintă UN SINGUR LIDER – pe Cristian Matei, mai presus sau mai prejos de Matei nu există nimic, deoarece niciunul dintre partidele politice de la putere sau din opoziție n-au ieșit cu un vârf de lance.

-totodată, vigoarea cu care lucrează Matei, notorietatea pe care acesta a adus-o orașului, echipa profesionistă din spatele primarului turdean face imposibilă o opoziție reală, argumentată, susținută de mase.

-alegerea primarului în două tururi ar fi favorabilă opoziția din Câmpia Turzii doar în ideea în care cele 14 proiecte cu finanțare europeană sau extra-bugetară, la care lucrează Dorin Lojigan și echipa din subordine nu s-ar materializa și totul ar fi privit ca o nuanță de fum și de povești fantastice.

Ca atare … Mischi, altă găselniță n-ai?

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: