spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Activitate SPECIALA la Colegiul National Mihai Viteazu din Turda

spot_img

„Acadele printre stele”. Un titlu incitant pentru tema provocatoare lansată în cadrul Word Space Week 2023, „Spațiul și antreprenoriatul”

📍 Activitatea s-a realizat în cadrul parteneriatului rural-urban dintre Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”- Mihai Viteazu și Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda

📍 Organizatorii și coordonatorii activității au fost doamna profesoară de geografie Gabriela–Dochița Iosof și doamna profesor pentru învățământ preșcolar, Adina-Mirela Oneț – grupa mică cu program normal, grupa ”Fluturașilor”. La activitate au participat și cadrele didactice Margareta Cirebea și Eniko Hajnal Bartha de la gupa combinată maghiară cu program prelungit, grupa ”Piticilor”.

📍 Ladoș Denisa, Luca Jasmina, Nemeș Georgiana și Varga Izabella au fost cele patru eleve de la colegiu care și-au asumat o misiune provocatoare, finalizată cu succes.

📍 Activitățile derulate au avut drept obiectiv dezvoltarea spiritului de antreprenoriat. În acest scop, elevele de liceu au stat pe scăunele alături de cei mici și au gândit o afacere de/ în viitor, în care au îmbinat „dulcele” cu dezvoltarea economică. Astfel, s-au „preparat” acadele cu cele patru faze ale Lunii. S-au pus la bătaie hârtie colorată, foarfece, carioci, lipici, multă voie bună, cântece despre Soare și satelitul natural al Pământului – Luna. Copiii au cântat atât în limba română, cât și în limba maghiară, au numărat și și-au desenat propria „acadea” pe care, ulterior, au prins-o pe piept.

  📍  Și pentru că o asemenea activitate avea nevoie și de elemente de decor, acesta a fost alcătuit din spații intergalactice și o navetă spațială care parcurge distanțe de ani-lumină printre sori și planete. Și pentru că omul este cutezător, preșcolarii au fost vizitați și de către un „astronaut” care i-a invitat în naveta spațială și, astfel, au făcut cunoștință cu... Calea Lactee. Copiii nu au ezitat să-și comercializeze acadelele. Unde? Fiecare copil și-a dezvoltat abilitățile antreprenoriale pe propria steluță care, la revenirea pe Pământ, a rămas agățată pe bolta cerească. Astfel, misiunea spațială s-a încheiat cu succes, preșcolarii aterizând voioși într-o poză de grup.

📍  Iată cum am reușit, în același timp, să ne creăm propria afacere cu acadele, să ne promovăm produsul realizat, să contemplăm, dar mai ales să parcurgem spațiul, oprind timpul în loc. Să spunem că a fost vorba de un soi de destrupare trăită trupește? Cert este că am reușit să fim acolo și totuși... aici!
spot_img
spot_img
spot_img