spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Activi pentru viitor! – final de proiect la CNMV Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda

spot_img
La Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda s-a finalizat proiectul Activi pentru viitor, finanțat de Consiliul Județean Cluj și Asociația Părinților din CNMV. Valoarea proiectului a fost de 11.000 lei, beneficiari fiind atât elevii Colegiului cât și ai școlilor partenere din Câmpia Turzii și Mihai Viteazu.
 
Recent Proiectul a fost apreciat și distins cu Premiul II la Gala Faptelor Bune, organizată de AMoS ED Turda , în 15 decembrie 2022.
 
În cadrul acestui proiect, elevii au participat cu mult entuziasm la numeroasele activități organizate: concursuri la care s-au acordat diplome și premii în bani, dezbateri și jocuri de rol, activități de informare cu privire la mecanismele decizionale specifice sistemului democratic, elaborarea și prezentarea unor inițiative interesante la nivel local și național .
 
Totodată, elevii au avut ocazia să viziteze și să desfășoare activități în Parlamentul României, să cunoască obiective turistice și culturale din capitala țării noastre, în cadrul unei excursii de trei zile, organizată în luna iunie, la București.
 
Scopul proiectului a fost, în primul rând, unul formativ, acela de a-i face pe tineri să înțeleagă că viitorul depinde atât de implicarea civică a fiecăruia dintre ei, cât și de capacitatea de a coopera în cadrul unor acțiuni comune. Doar împreună vom reuși, a fost deviza sub care s-a derulat întregul proiect și pe care elevii au ales-o, într-un mod sugestiv.
 
La finalul proiectului, participanții și-au împărtășit experiențele, printr-o activitate de diseminare la care au participat elevi, părinți și profesori . Din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj ne-a onorat cu prezența inspectorul de istorie și științe socio-umane, profesorul Hadrian Arion . De asemenea, am avut ca invitați profesori universitari de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul UBB Cluj-Napoca, în frunte cu decanul acesteia, Adrian Opre. Cu toții au apreciat proiectul ca un exemplu deosebit de bune practici, adecvate unui învățământ modern, centrat pe dezvoltarea de competențe sociale, pe învățarea activă și aplicativă.
 
Coordonatorii proiectului, profesori Lucia Topârceanu și Marinela Savu
 
spot_img
spot_img
spot_img