spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI PE A3PE RAZA JUDEȚELOR CLUJ ȘI MUREȘ

  • 117 sancțiuni aplicate în urma abaterilor constatate. Peste 193 de autovehicule verificate de polițiști.

În perioada 26-28 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Autostrăzi A3 Turda-Borș au acționat pentru creșterea siguranței în trafic şi impunerea respectării normelor legale de către conducătorii auto pe tronsonul A3, pe raza județelor Cluj și Mureș.

În urma abaterilor constatate de polițiști au fost aplicate 117 sancţiuni, dintre care 42 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute 17 permise, 14 dintre acestea pentru nerespectarea regimului de viteză.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 53.460 de lei.

Acțiunile de control au vizat totodată depistarea conducătorilor de autovehicule care s-ar putea afla sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, context în care au fost efectuate 209 testări cu aparatul etilotest și 10 testări cu aparatele Drugtest. În acest context au fost reținute 3 permise de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune privind conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare , fapta prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Exemple din cadrul acțiunii:

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 10.10, a fost depistat un conducător auto circulând cu 227 km/h, pe tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.300 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de 120 de zile.

În data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 13.20, polițiștii au oprit pentru control un autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani, din municipiul Câmpia Turzii.
În urma verificărilor s-a stabilit că avea aplicate pe autoturism plăcuțe de înmatriculare în mod fals, fiind confecționate în regie proprie. Bărbatul deținea permis de conducere valabil, iar autoturismul figura a fi înmatriculat.

De asemenea, la testarea cu aparatul alcooltest a acestuia a rezultat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 și a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img